Tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2024. România poate fi în urna a doua sau a treia!

România va fi în urna a doua sau a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro-2024, anunță frf.ro.

Evenimentul va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.

În urnă sunt 53 de echipe, repartizate în zece grupe. Numărul selecționatelor a fost decis după ce sancţiunea aplicată naţionalei Rusiei a fost păstrată, iar gazda Germania este calificată din oficiu.

Tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2024. România poate fi în urna a doua sau a treia

Vor fi șapte grupe de câte cinci echipe şi trei grupe de câte formații.

frf.ro informează:

„Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Naţiunilor 2022-23. Cele 4 câştigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (şi vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câştigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ş.a.m.d.

Dacă Germania câştigă grupa din Nations League, urna specială va fi formată din celelalte 3 câştigătoare, iar prima urnă din 7 echipe.

În funcţie de rezultatele din ultimele două runde, România poate fi în:

URNA A DOUA: dacă reuşeşte să câştige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învinge Finlanda şi Bosnia şi Herţegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri, şi dacă, în acelaşi timp, Muntenegru remizează la Zenica şi apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.

URNA A TREIA: dacă încheie grupa pe oricare alt loc. Întrucât Germania, gazda turneului final, şi Rusia, alocată în Liga B (2022/23) dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, România nu poate ajunge în urna a patra.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024”.

foto: frf.ro

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...