„Repetenții“

Meciurile din Nations League aduc o alta dinamica la nivel de echipa nationala. Un produs surogat intre caracterul amical si o varianta de a ajunge la un turneu final, meciurile din aceasta competitie ne arata ceva. Ca fotbalul se schimba si la nivel de echipa nationala.
Vremurile cand stiai pe dinafara primul 11 tind sa apuna. Cu puncte fixe in calendar si perioade de cateva meciuri in 10 zile, e imposibil sa joci cu aceeasi echipa. Englezii au schimbat jumatate de echipa de la un meci la altul, italienii la fel, nemtii au venit cu 7 jucatori noi ieri fata de meciul de sambata. Si adversarii de aseara au avut sase jucatori noi fata de meciul cu Finlanda.
Aproape toti antrenorii au selectionat cate 25-30 de jucatori pentru aceste etape din Liga natiunilor. Dincolo de calitatile primare de antrenor, un selectioner pare acum un iluzionist care trebuie sa scoata mereu din joben ,,cel mai bun 11” pentru meciul urmator iar acest 11 nu e niciodata acelasi. Cristalizarea unei echipe fixe pe care unii o cer e aproape o utopie in fotbalul modern.
Primeaza acum valoarea individuala a jucatorilor, capacitatea lor de adaptare rapida la formule si echipe diferite de joc, inspiratia selectionerului si evident, calitatile esentiale in sport si in fotbal si anume atitudine, determinare, spirit de sacrificiu etc. Problema e ca nu prea trecem clasa la niciun capitol dintre acestea…
p.s. – preluata de pe net, mi se pare exceptionala: destramarea Iugoslaviei a fost un dezastru pentru echipa nationala. In loc de o echipa, acum ne bat sase.

CV Cristi Mîndru

 A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

Cozmiuc şi Bejan, medalie de aur la dublu rame la CM de canotaj

Echipajul de dublu rame (M2-), compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a cucerit medalia de aur la CM...