Selecționerul Iordănescu, după un nou eșec al „tricolorilor” în Liga Națiunilor: „Îmi asum responsabilitatea. Meritam cel puțin un punct cu Bosnia”

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunțat că îşi asumă responsabilitatea, după ce România a fost învinsă de Bosnia-Herţegovina, 0-1, în Liga Națiunilor.

Echipa națională a pierdut al doilea meci consecutiv în această competiţie, după 0-2 cu Muntenegru.

Următoarele două partide se vor desfășurape stadionul Rapid, România urmând a juca pe 11 iunie cu Finlanda și la 14 iunie cu Muntenegru.

Selecționerul Iordănescu, după un nou eșec al „tricolorilor” în Liga Națiunilor: „Îmi asum responsabilitatea. Meritam cel puțin un punct cu Bosnia”

„Le-am spus băieţilor acum la final că atât timp cât atitudinea este corectă, când muncim şi când dăm tot ce avem mai bun pe teren pentru tricou şi naţională atunci eu sunt pregătit să-mi asum total responsabilitatea. Aşa că responsabilitatea rezultatului este a mea. Echipa a răspuns bine, incomparabil cu ce am văzut cu Muntenegru. Am avut altă atitudine şi determinare, am fost mult mai combativi, am fost mai disponibili la efort. Am avut de asemenea momente bune şi momente foarte bune. Să fim sinceri, din punctul meu de vedere, clar că meritam cel puţin un punct cu Bosnia.

Am avut trei ocazii imense, am avut primii ocaziile, puteam să deschidem scorul şi vorbeam altfel acum. Am avut ghinion şi poate puţină lipsă de inspiraţie în faţa porţii. Dacă marcam, căpătam şi mai mult curaj. Însă a venit acel gol, am gestionat greşit acel moment, nu am blocat mingea în careu. Din păcate, plecăm de aici fără puncte, însă eu am încredere totală în acest grup. În Muntenegru nu meritam absolut nimic, dar azi meritam mai mult. Deci e clar că e şi neşansă. Dar sunt sigur că lucrurile se pot întoarce şi în favoarea noastră şi se pot întoarce rapid”, a declarat Iordănescu la Antena 1.

Denis Alibec s-a accidentat şi probabil va rata următoarele meciuri ale naționalei. „Probabil are ruptură” a spus tehnicianul.

„Urmează două meciuri acasă şi trebuie să scoatem maximum de puncte şi atunci o să începem să vedem altfel toate lucrurile. Ne ajuta cel puţin un punct în această seară, dacă nu trei… pentru că aveam nevoie de moral. Dar eu sunt optimist. Eu le-am spus jucătorilor că atât timp cât sunt aici o să dau tot ce pot şi o să cred în ei necondiţionat, doar să văd atitudine şi spirit, lucruri pe care le-am văzut în seara asta”, a mai declarat selecționerul.

foto Facebook/NationalaRomanieiOfficial

Stiri recente

Dacă Messi juca pentru noi, iar Lewandowski pentru Argentina, Messi nu ar fi marcat, iar Lewandowski ar fi înscris 5 goluri – spune selecționerul...

Selecţionerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz consideră că Robert Lewandowski ar fi marcat 5 goluri dacă ar fi jucat pentru Argentinei...