Învingătorii se numără la Duatlonul Regal Invictus de la Curtea de Argeș

Ziua Veteranilor va fi sărbătorită sâmbătă, 12 noiembrie, în cadrul celei de-a IV-a ediții a „Duatlonului Regal Invictus”. În cadrul competiției sportive ce va avea loc în orașul Curtea de Argeș.

Evenimentul este organizat de către Asociația Sportivă ,,Vânătorii Posadei”, Invictus România și Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”. Cu sprijinul autorităților locale, este GRATUIT. Se adresează iubitorilor de sport și voie bună de toate vârstele (+7 ani), profesioniști sau amatori.

Programul evenimentului cuprinde printre altele:
– 09.00 intonarea imnului national;
– 09:30 start Duatlon copii 7-10 ani (800 m alergare, 2 km bicicletă, 400 m alergare); Duatlon copii 11-13 ani (1 km alergare, 7 km bicicletă, 800 m alergare); Cros copii 7-13 ani (1.2 km);

– 10:15 start Duatlon cadeți, juniori, age group (adulți): 2,5 km alergare, 20 km bicicletă, 1,25 km alergare;
– 12:00 start Cros 14+ ani: 10 km alergare;

– Probe pentru persoane cu dizabilități;
– 12:45 moment artistic
– 13.00 festivitatea de premiere.
La eveniment vor participa și militarii răniți din echipa Invictus România care vor organiza un atelier unde doritorii vor fi inițiați în arta tragerii cu arcul. Pentru mai multe detalii și înscrieri accesați https://www.invictusromania.ro/ sau pagina de facebook https://www.facebook.com/InvictusTeamRomania.

Totodată, se poate participa și ca voluntar în cadrul evenimentului prin completarea formularului https://forms.gle/C4mhZ7w4CTfrg4rU7

Organizarea acestei ediții nu ar fi fost posibilă fără implicarea oamenilor cu suflet mare din orașul Curtea de Argeș și nu numai. Partenerii noștri, cărora le mulțumim și pe această cale: Primăria Municipiului Curtea de Argeș, Federația Română de Triatlon. Upside Studio,

Asociația Camarazii, Asociatia Judeteană Sportul Pentru Toti, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, Poliția rutieră Curtea de Argeș. Jandarmeria Curtea de Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Curtea de Arges, Muzeul municipal Curtea de Argeș.

ArhiEpiscopia Argeșului și Muscelului, Casa de cultură „George Topârceanu”, Asociația militarilor veterani și militarilor cu dizabilități – Curtea de Argeș, Decathlon România

Mulțumim, de asemenea, sponsorilor noștri: Dental Med – Luxury Dental Clinic, EM360, EuroGames, KARCHER, CasaTa construcții. DIODA, FUCHS, UniCredit Bank – filiala Curtea de Argeș, Regal Studio Expert, RMR, Melissimo, Dr. Oetker, Cris Art.

Comentariu:

Ziua de 11 Noiembrie este o zi cu totul și cu totul specială. La data de 11 noiembrie 1918, cunoscută în istoria modernă ca Ziua Armistiţiului, forţele aliate au semnat pacea cu Germania, marcând astfel încheierea oficială a Primului Război Mondial.

Opt decenii mai târziu, ca urmare a participării României la ISAF-cea mai amplă operațiune NATO sub egida ONU, la data de 11 noiembrie 2003 cădea la datorie sublocotenentul (PM) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat pe timpul executării unei misiuni în teatrul de operații Afganistan.

Acesta a fost împuşcat în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla. Astfel, în 2014, în semn de recunoaştere a meritelor militarilor români care au reprezentat cu cinste țara pe timpul executării misiunilor din teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie este declarată oficial „Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații”.

Pentru a marca această zi, Asociația Sportivă ,,Vânătorii Posadei”, Invictus România și Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, pregătesc în fiecare an, în orasul Regal Curtea de Arges, Duatlonul Regal Invictus, competitie sportivă care se adresează iubitorilor sportului și nu numai.

Prima ediție a Duatlonului de la Curtea de Argeș a avut loc la data de 11 noiembrie 2017, fiecare ediție ce a urmat aducând un suflu nou, în vederea realizării obiectivului principal: acela de a aduce aprecierea cuvenită veteranilor teatrelor de operații, de a pune Curtea de Argeș pe harta competițiilor sportive din România și de a contribui la promovarea zonei, a locuitorilor acesteia și a frumuseții orașului care poartă cu sine secole de istorie, civilizație și cultură.

Fiecare ediție a Duatlonului Regal este un ecou al spiritului Invictus, al camaraderiei, voluntariatului, al promovării valorilor naționale și forței cu care militarii răniți în teatrele de operații s-au ridicat și au luptat în continuare, cu ajutorul sportului.

Ajuns la a IV-a ediție, după o pauză de 2 ani datorată contextului general epidemiologic, Duatlonul Regal Invictus reia startul unei ture cu tradiție în ,,orașul regal” Curtea de Argeș, prima capitală a Țării Românești.

Necropolă Regală și locul în care s-au născut personalități de seamă ale istoriei autohtone, precum Neagoe Basarab, Vlaicu Vodă sau Mircea cel Bătrân, Curtea de Argeș este cunoscută și datorită legendei mănăstirii cu același nume, potrivit căreia, meșterulul Manole și-ar fi zidit consoarta în zidurile mănăstirii, drept simbol etern al jertfei și al sacrificiului suprem în numele creației.

Duatlonul Regal nu ar putea avea loc fără implicarea personalului Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, structură militară de elită a Armatei României, specializată în lupta în teren muntos, cu numeroase misiuni interne și internaționale la activ, dintre care cinci misiuni internaționale în Irak, cu un detașament de nivel companie, și alte patru în Afganistan, cu un detașament de nivel batalion, care au adus apreciere și onoare orașului Curtea de Argeș.

Cu acest prilej, Batalionul 33 îi comemorează pe cei cinci camarazi căzuți la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan: sublocotenenţii (pm) Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Paul Caracudă și Dan Ciubotaru.

Apărătorii crestelor Făgărașului promit să fie cât mai prezenți în viața comunității argeșene pentru a duce numele orașului și al batalionului lor în casele tuturor românilor.

Restricții de circulație

Pe timpul desfășurării evenimentului, în intervalul orar 07:00-15:00, Bulevardul Basarabilor va fi închis circulației auto, între Biserica Domnească Sfântul Nicolae și Strada Meșterul Manole. Totodată, la trecerile de pietoni vor fi dispuși voluntari care vor sprijini trecerea în siguranță a acestora.

Ne dorim, cu sprijinul dumneavoastră, să punem Curtea de Argeș pe harta competițiilor sportive din România și săcontribuim la promovarea zonei, a locuitorilor acesteia și a frumuseții orașului care poartă cu sine secole de istorie, civilizație și cultură.

Vă așteptăm la eveniment  și vă rugăm să ne sprijiniți și să urmați indicațiile îndrumătorilor de trafic. Totodată, ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

 

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...