De ce este tenisul un sport scump?

Îți amintești că în urmă cu câteva luni erai cel mai bun jucător de tenis junior de la baza sportivă la care te antrenai. Părinții erau mândri de tine, la fel ca și antrenorul. Cu multă strădanie și muncă ai reușit să ajungi suficient de experimentat, încât să poți participa la concursuri naționale. Din păcate, nu ai avut noroc de un sponsor, iar echipamentul costa din ce în ce mai mult. Drept urmare, părinții tăi s-au văzut nevoiți să înceapă să caute pe internet cel mai bun credit online 1000 Ron, pentru a putea acoperi măcar suma necesară pentru achiziționarea unei noi rachete.

Dintotdeauna știai că tenisul poate fi un sport scump, dar nu îți imaginai că pentru ca tu să poți face performanță, părinții tăi se vor vedea nevoiți să apeleze la împrumuturi. Așa că ai început să te interesezi de unde costurile acestea atât de mari? Ei bine, citește în continuare și vei afla.

1. Racheta – poate cel mai important articol din tenis este racheta. Aceasta reprezintă, practic, o extensie a brațului tău și știi și tu că fără o rachetă bună, calitatea jocului tău va avea de suferit. În vreme ce un model dedicat amatorilor poate începe de la 100 lei, pentru profesioniști, ele vor costa chiar și peste 1000 lei. Tocmai de aceea părinții tăi s-au și văzut nevoiți să apeleze la un IFN, pentru a face rost de bani.

2. Antrenamentele lunare, atunci când dorești să faci pasul spre lumea profesionistă, vor costa între 1000 și 2000 Euro lunar. Acest lucru se datorează faptului că vei avea nevoie de un antrenor personal, care se va ocupa doar de tine, încercând în fiecare zi să îți îmbunătățească jocul.

3. Restul echipamentului – tricouri, pantaloni scurți, pantofi sport speciali în funcție de terenul pe care te antrenezi (zgură, hard etc.) și o altă pereche separată pentru meciuri, mingi, bentiță și manșoane etc. Toate acestea se vor aduna și vor însuma între 1000 și 1500 Euro. Problema este că o dată la ceva timp ele vor trebui înlocuite, pentru că se vor degrada, așa că părinții tăi se vor vedea din nou nevoiți să cheltuiască suma respectivă.

4. Cantonamente – singura modalitate prin care tu vei putea ajunge cândva cel mai bun din județ, din țară, din lume este să joci și să te antrenezi continuu, astfel încât să evoluezi. Ei bine, nu vei putea crește jucând de fiecare dată doar cu alți tineri de la tine din academie. După câteva meciuri le vei cunoaște toate mișcările dinainte ca ei să le execute, așa că nu vei mai avea o competiție reală. Din această cauză, părinții tăi vor fi încurajați de către antrenor să îți plătească din când în când costul unor deplasări, astfel ca tu să ai parte de noi adversari. Acestea pot porni de la câteva sute și vor ajunge cu timpul la câteva mii bune de Euro, în funcție de destinația preferată de tine și de instructor.

Din fericire, tu nu trebuie să îți bați capul prea tare cu aceste probleme. Tot ce trebuie să faci este să continui să joci cel mai bun tenis al tău, de fiecare dată când ieși pe zgură, iar părinții tăi se vor ocupa de partea financiară. Și chiar și ei, atunci când nu vor putea achita toate notele de plată, vor putea oricând aplica pentru un credit urgent IFN, cu ajutorul căruia să îți asigure cele mai bune șanse de reușită.