Care sunt motivele pentru care e indicat să faci un triatlon

Oamenii sunt motivați să facă un triatlon din motive care sunt la fel de variate ca și cele care stau la baza acestei misiuni. Unele sunt evidente: “Să piardă în greutate rapid!” Altele sunt personale: “Pentru a-mi spori încrederea în sine “. Altele sunt spirituale: “Pentru a găsi mai multă semnificație în exercițiul meu”, “A trăi mai pe deplin”. Câteva dintre ele sunt sociale: “Să mă laude toţi din birou pentru că am făcut un triatlon”, iar unii sunt inspiraționali “Să servească drept model pentru alții și să arate ceea ce este cu adevărat posibil în viață”, informeaza Sport Profit.

Deși motivele pentru care oamenii fac un triatlon diferă, beneficiile sunt universale. Concluzia este că acest proces este unul dintre cele mai pline lucruri pe care le veți face vreodată în viața voastră, nu doar fizic, ci și mental, spiritual și social. Întrebaţi pe oricine care a făcut un triatlon și vă vor spune același lucru.

Află acum sunt care sunt aceste beneficii! Să le parcurgem împreună! Start!

Beneficiile fizice

Vei pierde din greutate

Primul lucru pe care îl veți observa probabil ca un triatlet în curs de formare este că hainele tale vor deveni prea mari. Asta pentru că antrenamentul pentru un astfel de eveniment de trei sporturi vă va face mai sănătoși decât aţi fost vreodată în viața voastră. Când vă angajați într-un program bine echilibrat de înot, ciclism și alergare – cunoscut sub numele de antrenament încrucișat – veți arde o cantitate enormă de grăsime din fiecare zonă a corpului. Cu atât mai mult, greutatea va ieși ca o consecință firească a căutării pasionale de a finaliza un triatlon, mai degrabă decât de la o dietă indusă de vinovăție, de un plan de exercițiu plictisitor sau de un instrument bizar de fitness.

Te vei simţi mai tânăr

Antrenamentul pentru un triatlon te va reconecta cu corpul tău și te va face să te simţi cum nu te-ai mai simțit de ani de zile: tânăr, energic și puternic. Triatlanții sunt legendări pentru că au unele dintre cele mai bune forme din lumea fitness. Acest lucru se datorează faptului că formarea încrucișată formează corpul în moduri complementare: alergarea dezvoltă mușchi lungi, slabi; ciclismul construiește forța și tonul corpului inferior; înotul crește flexibilitatea și sculptează corpul superior. Aruncați o privire la orice triatlat peste vârsta de 55 de ani și veți vedea ce vreau să spun.

Vei fi mai sănătos

Potrivit Colegiului American de Medicină Sportivă, exercițiile fizice regulate pot scădea tensiunea arterială, pot preveni diabetul, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer și pot reduce riscul de osteoporoză și depresie – doar pentru a numi câteva.

Vei trăi mai mult

Prin prevenirea bolilor și fortificarea corpului, exercițiile fizice regulate vă pot ajuta să trăiți o viață mai lungă și mai productivă. Antrenamentul pentru ceva atât de complet ca un triatlon pune bazele unei aptitudini fizice care vă vor asigura că anii dvs. de mai târziu sunt mai plini de distracție.

Deși recompensele fizice de a face un triatlon sunt palpitante, recompensele mintale pe care voi să le culegeți sunt chiar mai mari.

Vei fi mai productiv

Antrenamentul pentru un triatlon vă va clarifica mintea și vă va accentua concentrarea.

Studiile privind aderența la exerciții fizice arată că mulți oameni renunță la rutina exercițiilor pentru că devin plictisiți. Acest lucru se poate întâmpla când faceți același lucru zi și zi. Incorporarea a trei sporturi diferite în planul săptămânal de exerciții vă ajută să evitați plictiseala. Când obosiți să înotați de-a lungul acelei linii de negru înfundată în piscina locală, puteți merge pentru o alergare, o plimbare cu bicicleta sau o plimbare cu bicicleta în jurul orașului sau în mediul rural. La urma urmei, fiecare dintre aceste activități contribuie în mod direct la succesul tău de triatlon.

Dacă completați doar un triatlon, veți deveni una din elita de fitness indiferent de ora finală. Veți fi realizat ceva ce numai un procent din populație chiar îndrăznește să încerce. Asta vă pune mai mult într-o clasă de elită decât o stea de la Hollywood. Acum, asta va impresiona cu siguranţă prietenii şi colegii dvs.

Concentrarea atenției pe un obiectiv interesant, pozitiv și provocator, cum ar fi un triatlon, poate respira un scop reînnoit în viața ta și poate elimină o parte din acea neliniște. Triatlonul este o călătorie nobilă și din acest motiv oamenii tind să se trezească în fiecare dimineață, simțindu-se că se află într-o misiune.

Curajul și hotărârea pe care o manifestați în desfășurarea unui triatlon pot inspira pe cei din jurul tău să-ți ridice aptitudinile și viața – sau, cel puțin, căutarea ta va provoca în altele posibilitatea ca ei să poată face mai mult. Aducerea oamenilor la această realizare este un dar minunat. Știind că ai stabilit un exemplu pentru cineva care să-și urmeze visele sau să facă o schimbare pozitivă în viața lor este o recompensă care pur și simplu nu poate fi măsurată.

Ai toate motivele să încerci! Ai curaj?

Foto: Suciu Alexandru, triatlonist

 

 

 Articol scris de Pradatu Gabriela Andreea

Membru al Asociatiei Succes in Educatie si Sport

Social Media Specialist

Stiri recente

David Popovici, înainte de CE de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni: Este foarte important să inspire copii şi să promoveze un stil...

David Popovici a declarat înainte de Campionatele Europene de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni că pentru el...