Te asteptam si pe retelel sociale

Gambling

De ce este pokerul atât de apreciat?

Pokerul este unul dintre cele mai iubite jocuri de cărți din toate timpurile. Îl poți juca de plăcere, ca un hobby sau poate fi o metodă de a-ți antrena mintea. Unii îl joacă și la modul profesionist și participă în turnee internaționale din toată lumea. Ce îl face însă atât de special? Noi vom încerca să vă oferim o scurtă incursiune în ceea ce înseamnă pokerul și de ce este atât de popular.

Pokerul se joacă deja de câteva sute de ani. Deși originea jocului este de multe ori contestată de mai multe părți, se crede că acesta ar fi apărut fie ca un derivat al jocului „Pochspiel”, un joc din Germania, fie de la jocul franțuzesc „Poque”, apărut prin secolul al XV-lea. Mai există o teorie că ar fi pornit din China chiar mai devreme, prin secolul al X-lea, deoarece la momentul respectiv au fost inventate mai multe jocuri în care se foloseau piese de domino; cărți de joc nu existau încă.

Indiferent care ar fi varianta corectă, cert este că pokerul s-a extins rapid și a cucerit atât Europa, cât și întreaga lume. Există documente care atestă că marinarii din New Orleans jucau o variantă a pokerului, în patru oameni și cu 20 de cărți; asta se întâmpla în anul 1829. Fiecare primea cinci cărți și existau puține mâini câștigătoare. Între timp, jocul a avans, s-a dezvoltat și au apărut mai multe mâini ce aduc câștigul, dar și mai multe moduri de a-l juca.

Cea mai populară versiune din ziua de astăzi este Texas Hold’Em. Aceasta a apărut la aproape 100 de ani distanță, în 1925. Mâinile câștigătoare rămân la fel, însă un jucător nu mai primește cinci cărți, ci două. Restul de trei cărți sunt așezate cu fața în sus, pe masă, în fața tuturor jucătorilor. Cărțile care sunt pe masă se numesc “community cards”.

Prin anii 1970, încep și turneele de poker prin Las Vegas și de atunci se organizează an de an, peste tot prin lume. Iar jucătorii profesioniști au transformat pasiunea într-un job cu normă întreagă. Unele din cele mai faimoase turnee de poker sunt World Series of Poker, PokerStars Festival și European Poker Tour.

Care este ierarhia mâinilor de poker însă? “Chinta roială” este cea mai bună și constă într-un șir de cinci cărți, pornind de la decar până la as. Toate trebuie să fie de aceeași culoare și este o mână imbatabilă. Poate să fie și o “chintă de culoare” mai mică, adică tot cinci cărți, de aceeași culoare, însă pornind de la șapte sau opt (depinde câte cărți sunt în joc).

“Careul” este iarăși o mână bună și înseamnă patru cărți de același rang, adică patru dame, patru valeți etc. Bineînțeles, careul cel mai mare și cel mai puternic este cel de ași.

Mâna denumită “full” este una care poate să îți aducă câștigul într-una dintre partide. Ai “full” atunci când ai trei cărți de același rang și două cărți de alt rang, adică trei popi și doi decari spre exemplu.

Mai există “chinta”, adică un șir de cinci cărți consecutive, însă nu trebuie să fie neapărat de aceeași culoare. Mai poți avea și “trei de-un fel”, adică trei cărți de aceeași valoare, lângă care poți avea orice alte două cărți. Tot e mai bine decât nimic.

Ultimele pe listă ar fi “două perechi” – adică două perechi de două cărți de aceeași valoare – sau “o pereche”, două cărți de același rang doar.

De ce atrage atât de mult pokerul? Este un sport ce necesită anumite abilități, un focus permanent, o strategie de joc, dar și multă tactică. Îți pune mintea la contribuție și poate fi o metodă excelentă de a te relaxa după ore întregi de muncă. Nu este deloc un joc greu de înțeles, iar odată ce știi regulile și cărțile, tot ce îți mai rămâne de făcut este să îți dezvolți strategia de joc. Poate fi jucat fie fizic, într-un cadru organizat, fie online contra unor adversari din lumea întreagă.

 

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: