Campionul mondial se vede la TVR

(de CRISTI MÎNDRU)

„Campionul mondial se vede la TVR! Astăzi, de la ora 19:00, în studioul TVR 1, se vor discuta toate detaliile de la Campionatul Mondial de natație, iar semifinalele cursei de 100 de metri liber, unde David Popovici este printre favoriții la aur, se vor vedea începând cu 19:25. Marea finală va fi mâine, 22 iunie, tot pe #TVR1, cu începere de la ora 19:20″, se precizează pe pagina de Facebook a TVR.

Spectacolul pe fb il depaseste pe cel facut de David in piscina. Ar putea fi frumos daca nu ar fi grotesc. Si interesant de analizat. Sunt cei care se bucura de parca ar fi inotat ei acolo dar aruncati in apa obosesc dupa doua splash-uri. Apoi sunt atotstiutorii.

Care trebuie sa arunce o critica sau o pilda cocotati artificial pe statuia lui David. Certaretii. Unul ,,certat” cu clubul MAPN ne atrage atentia ca l-a lasat Steaua ca nu e bun copilul si acesta a ajuns la Dinamo. O alta voce certa CSM-ul ca nu l-a legitimat pentru o diferenta de un pumn de bani. Cineva il ,,sapunea” pe presedinte ca a anuntat tarziu iar seful MTS este criticat ca a scris si in maghiara mesajul de felicitare. Sputa este pentru toti.

Apoi vin profitorii de ocazie. Cei axati zilnic pe razboiul din Ucraina sau pe problemele cotidiene si care acum au aflat ca se si inoata in Romania. Au virat ca Senna intr-o zi de aur. Evident cu sageti catre cineva. Politicieni, guvernanti, samd…
Privind tot acest tablou plin de idei marete, de critica fina sau de bucurie deplina dar aproape mereu legata de altcineva, ar trebui ca mica noastra Romanie sa fie un vis. Cu totii stim ce e de facut criticand in jur. David in schimb doar a inotat.
Iar eu. Cine sunt eu ? Un ,, atotstiutor”, bineinteles.
p.s. cineva a scris mai devreme ca David e platit din bani publici, fiind legitimat la Dinamo. Deci, cum facem? atotstiutorii ?

CV Cristi Mîndru

 A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

Lista posibilelor adversare ale României în Liga C a Ligii Națiunilor

România a învins categoric Bosnia, scor 4-1, dar a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor, unde va evolua...