CAMPIONATE EXTERNE/ Saracie mare în Scoţia

Deşi prima etapă din nou sezon (transmis în direct pe Sport 1) s-a disputat deja, formaţiile de club scoţiene vor parcă să demonstreze că proverbiala zgârcenie a scoţienilor este mai mult decât o vorbă aruncată în vânt de cârcotaşi.

Dacă în anii precedenţi, Celtic şi Glasgow Rangers se duelau care face cele mai spectaculoase achitiţii, anul acesta totul a fost diametral opus. Din cauza problemelor financiare, cauzate de criză şi de investiţiile într-o nouă arenă, campioana Rangers nu a realizat nici măcar un transfer, disponibilizând chiar câţiva jucători cu salarii mari care nu prindeau prima echipă.

Rivalii de la Celtic l-au achiziţionat totuşi, pentru 4,4 milioane de euro, de la Nancy, pe atacantul francez Marc-Altoine  Fortune. Această tranzacţie, aparent banală, reprezintă cel  mai scump transfer din Scoţia în acest mercato. Restul formaţiilor s-au limitat per ansamblu să aducă jucători liber de contract din ligiile inferioare engleze sau să promoveze fotbalişti din propria pepinieră. Ca amănunt interesant, St. Johnstone a disponibilizat nu mai puţin de 30 de fotbalişti din lotul lărgit, transferând în schimb doar şapte!