EXCLUSIV/ Dumitru Copil: “Hearts are sansa ei”

Nu cred că mă mai întorc vreodată în Scoţia, dar voi rămâne probabil un fan al celor de la Hearts pentru că am mâncat o pâine de la ei. Când voi avea timp, poate mă voi mai uita la televizor pe Sport 1 la meciurile lor. Săptămâna asta joacă cu Rangers şi e un meci mişto. Există o mare rivalitate între fost mea echipă şi campioana en-titre. Stadionul va fi cu siguranţă arhiplin şi suporterii lui Hearts vor crea o atmosferă incendiară.

Din cauza problemelor financiare, nicio formaţie nu a făcut mega transferuri în acest sezon. Acest lucru ar putea să avantajeze formaţiile mai mici din Scoţia, care, până acum, nu aveau nicio şansă să se bată cu Celtic şi Rangers. Va fi probabil un campionat mai echilibrat şi asta nu poate fi decât în beneficiul fotbalului. Lumea cred că s-a săturat să vadă mereu aceleaşi două echipe luptându-se pentru titlu.

Cu puţin noroc, Hearts s-ar putea lupta la campionat pentru că au un patron rus foarte ambiţios. Are şanse ei, ar fi o mare surpriză să câştige titlul, dar nimic nu e imposibil. Dacă Celtic şi Rangers ajung departe în cupele europene, vor neglija puţin campionatul intern şi alte formaţii ar putea profita de acest lucru.

Chiar dacă formaţiile scoţiene nu au făcut transferuri spectaculoase, asta nu înseamnă cu nu au valoare. Un exemplu bun este chiar Rangers, care a luat campionatul anul trecut bazându-se în special pe fotbalişti scoţieni. În plus, acolo se insistă mult pe creşterea juniorilor şi fotbaliştii talentaţi sunt promovaţi de tineri în prima echipă. Există aşadar soluţii pentru a trece peste criza financiară.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...