SERIE A/ Cizma o ia din loc

Aşteptată cu mult interes atât de pariori cât şi de simpli microbişti, Serie A ia startul în acest week-end, iar runda inaugurală este plină de meciuri atractive. Revenită după 8 ani pe prima scenă, Bari are un botez de foc pe terenul campioanei, în timp ce Goian debutează în Il Calcio acasă cu Napoli. Derby-ul etapei este Genoa – Roma.

După o vară în care suspansul nu a lipsit din fotbalul peninsular, Serie A porneşte într-un nou sezon la sfârşitul săptămânii. Având în minte sezonul precedent al echipelor italiene în Europa, unul dintre cele mai dezastruoase, toată lumea aşteaptă să vadă dacă, în urma a două luni de mercato, nivelul de joc al campionatului din Cizmă s-a ameliorat. La prima vedere, Il Calcio îşi continuă însă regresul valoric. Trei mari vedete din Serie A au preferat să se mute pe păşuni mai bogate:  milanezul Kaka (86 de milioane de euro) şi interistul Ibrahimovici (46 de milioane) au ales Spania, în timp ce romanul Aquilani (23 de milioane) a dezertat în Premier League.

Triadă clasică la titlu

În sens invers, bilanţul este sărac. Cea mai activă pe piaţa transferurilor a fost Juventus, care i-a adus pe Diego de la Werder Bremen şi pe Felipe Melo de la Fiorentina, contra a 44.5 milioane de euro. Milan a dat 15 milioane pe Huntelaar de la Real, în timp ce Inter a virat 10 la Munchen, contra lui Lucio. Tot campioana i-a mai luat pe Milito şi Motta de la Genoa, l-a împrumutat şi pe atacantul Arnautovic de la Twente, însă transferul verii în Serie A pare să fie cel al barcelonezului Eto’o, inclus de Mourinho în „tranzacţia Ibrahimovici”.

Şi pentru că banii vorbesc, topul favoritelor la scudetto reflectă această realitate: Inter Milano are cota 1.80, AC Milan şi Juve împart frăţeşte 3.75, iar a patra şansă este a Romei cu, atenţie, 14.00!