Blestemul pădurii și campania vrăjitoarelor

(de Romeo Chiriac)
Scribii medievali își protejau cărţile de hoţi prin mici texte ce conțineau blesteme inserate în mansucrise.
„Cel ce va fura cartea să piară de sabia blestemului” sau “Cine va îndrăzni să fure această carte să aibă parte de o moarte cruntă. Să-l ardă focul și să cadă la pat bolnav. Să fie tras pe roată și spînzurat”, sunt doar câteva din blestemele îndreptate împotriva hoţilor.
Pădurea, spațiu al nostalgiei, simbolul liniștii și al naturii neatinse Ori, cum bine se știe, hârtia pentru cărți se face din copacii pădurilor, informează businessphilosophy.ro. În acest context, cartea nu poate avea un preţ în bani, reprezentând o comoară inestimabilă! Pentru mulți oameni, pădurea reprezintă un spațiu al nostalgiei, simbolul liniștii și al naturii neatinse. Însă pentru unii dintre români pădurea reprezintă doar o sursă de venit ilicit. Una din variantele vehiculate este accea că șase hectare de pădure dispar în fiecare oră de pe harta României. Prin tăieri cu sau fără acte. La fiecare copac tăiat legal, altul este doborât ilegal de aproape un deceniu. Blestemul scribilor îndreptat împotriva hoților nu a pierit Anual, pierdem fără urmă 20 milioane de metri cubi de lemn din pădurile României (inclusiv din cele seculare). Ceea ce se traduce printr-un prejudiciu de peste 5 miliarde de lei (0,6% din PIB-ul României).  Fără a pune la socoteală consecințele sociale și ecologice în plină criză climatică.
Se pare că blestemul scribilor îndreptat împotriva hoților nu a pierit, astfel că Greenpeace a lansat acum ceva timp o campanie inspirat. În care ia atitudine în fața indiferenței și complicității autorităților din România privind tăierile ilegale de păduri. Vrăjitoarea de la Greenpeace În spotul “Blestem de bine“, cei de la Greenpeace România au apelat la o vrăjitoare. Care le cere autorităților să rezolve urgent problema tăierilor ilegale. Și care aruncă blestem asupra celor care exploatează abuziv pădurile. Greenpeace România își propune prin această campanie să pună presiune pe Ministerul Apelor și Pădurilor pentru modernizarea urgentă a Sistemul de Urmărire a Materialelor Lemnoase. Care reprezintă soluția tehnologică de secol XXI pentru supravegherea automată și incoruptibilă a codrilor României. Aproximativ 50.000 de oameni au semnat atunci o petiție în acest sens.

Stiri recente

Valencia a interzis accesul Netflix pentru un documentar despre Vinicius

Marca notează că Valencia a interzis accesul Netflix pe stadionul Mestalla la meciul de sâmbătă, cu Real Madrid, în...