Adi Ilie: Real e campioana

Fostul international Adrian Ilie este de parere ca Real Madrid isi va adjudeca titlul de campioana a Spaniei, in detrimentul catalanilor de la FC Barcelona.

Reporter: Real Madrid joacă la Zaragoza în penultima etapă a acestui sezon, cum vezi acest meci?
Adrian Ilie: Madrilenii nu-şi permit în acest moment nici un pas greşit, şi mi-e foarte greu să cred că s-ar putea împiedica în ultimele două runde. Sînt foarte aproape de titlu şi vor face tot posibilul să nu-i dea cu piciorul. Pe de altă parte, Zaragoza, dacă pierde acest meci, poate rata cupele europene, chiar dacă momentan sînt peste Villarreal şi Atletico în clasament.

Reporter: Să înţelegem că îi consideri campioni pe cei de la Real.
Ilie: Sincer, eu aşa văd clasamentul, cu Real Madrid campioană şi Barcelona pe locul doi. Totuşi, există şanse, chiar dacă sînt foarte mici, să se împiedice şi actualul lider.

Reporter: La un moment dat, galacticii erau ieşiţi din lupta pentru titlu. Cum explici această revenire a formaţiei lui Fabio Capello?
Ilie: O echipă îşi revine cînd celelalte nu sînt în formă. Dacă Barcelona nu se împiedica atît de des, cîştiga fără probleme campionatul. Cei de la Real au văzut însă că pot recupera, iar moralul lor a crescut de la meci la meci.

Reporter: Ce părere ţi-a lăsat acest sezon din Primera Division?
Ilie: A fost de departe cel mai puternic campionat din ultimii ani. Trei echipe s-au luptat pentru titlu, Real, Barça şi Sevilla, iar multe etape a fost şi Valencia în această bătălie. Chiar dacă Anglia a venit tare din urmă, eu consider că tot Primera este cea mai tare competiţie internă din lume.