Exclusiv/ Virgil Stanescu, baschet din placere

0
138

Reporter: Ce te-a atras catre acest proiect?
Virgil Stanescu: Initial era vorba doar despre promovarea sportului in aer liber, dar streetball-ul este ceva aparte. Pentru noi, jucatorii profesionisti, este o adevarata placere sa putem juca baschet fara a mai fi nevoiti sa respectam un program de antrenamente, scheme tactice sau indicatiile antrenorilor.

Reporter: Ai mai participat la concursuri de streetball?
Stanescu (ride): Da, imi aduc aminte cu nostalgie de anii de liceu, cind jucam cu prietenii, iar miza era doar un suc. Nu trebuie sa fii profesionist ca sa te distrezi.

Reporter: Primul turneu Sport Arena Streetball powered by Puma Fragrances a fost un real succes, cu o participare masiva, iar spectacolul a fost unul pe cinste. Te asteptai ca aceasta competitie sa devina deja un fenomen?
Stanescu: Sincer, da. Baschetul este pe locul doi in topul preferintelor romanilor, chiar daca nu este foarte mediatizat, iar dorinta tinerilor de a juca acest sport va creste cu siguranta popularitatea acestei competitii.

Reporter: Care ar fi diferentele intre baschetul normal si streetball?
Stanescu: La streetball te simti altfel, totul e bazat pe jocul unu la unu. Nu mai conteaza schemele tactice, ci doar talentul individual. Pentru mine este ceva inedit, este ca si cum un medic ar trebui sa puna un simplu pansament.

Reporter: Cum te-ai simtit sa te lupti cu niste pusti?
Stanescu: Nu a fost chiar asa usor, au fost momente cind a trebuit sa lasam caterinca deoparte pentru a face fata. Bineinteles ca eu am fost cel mai vinat (ride), nu am scapat de coate sau de miciile sotii. Publicul tine mereu cu cei mai slabi si se auzeau deseori urale cind mai pierdeam un duel in fata unui tinar.

Reporter: Crezi ca aceasta competitie de streetball poate fi o trambulina pentru tineri catre cluburile profesioniste?
Stanescu: Cu siguranta. Spre exemplu, eu am inceput baschetul in mod organizat abia pe la 18 ani. Am invatat acest sport tot pe maidane.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 67 (din 4 iunie)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here