(VIDEO) Țîgănescu Marius – personal trainer – despre munca si ambitie in fitness!

  Faptul că prin muncă și efort poți obține orice îți dorești îl auzim continuu de la grădiniță și până terminăm universitatea, însă dacă această idee nu devine cumva mai relatable pentru fiecare dintre noi, se întâmplă exact cum zicea profesoara mea de română din liceu: ”pe o ureche intră și pe alta iese”.

  Ceea ce mi-a deschis ochii, este fitness-ul și în general sportul individual, în care totul ține de tine. Am început de la dorința de a putea face o tracțiune la bară (în contextul în care doar eu din toți prietenii mei nu puteam). Au urmat 5 tracțiuni, după care 10, iar după vreo 2 luni am început să observ schimbări în ceea ce privește modul în care arăt. Partea mai interesantă este că a avut loc o schimbare și la nivel de gândire, mai exact acel click care m-a făcut să înțeleg ceea ce mi se zicea de multă vreme, însă abia după o perioadă destul de lungă am reușit să înțeleg cum funcționează acea relație aproape “magică” între efort și rezultatele dorite.

    Ca să nu transform acest articol într-o autobiografie, voi trece la subiect și mai exact la ideea că da, faptul că arăți și te simți bine este superb, însă nu se rezumă doar la asta. Modul în care ți se schimbă conceptul asupra a ceea ce poți obține e uriaș și în cazul meu se datorează în mare parte acelei prime tracțiuni. Mai important e că după acea conștentizare, ești capabil să transferi acea gândire în orice alt domeniu din viața ta, ceea ce pentru mine cel puțin, înseamnă foarte mult.

     Pentru mine a fost și încă rămâne fitness-ul cel care îmi permite să percep acea relație efort-rezultat de care ziceam mai devreme și pot zice că am reușit cu success să aplic acest concept și în alte domenii, complet diferite. De aproape 3 ani, de când practic acest sport, continui să mă perfecționez pentru a fi cât mai complet și bun în ceea ce fac, iar rezultatele încă nu m-au dezamăgit. Nu zic că cu toții ar trebui să putem ridica câte 200 de kilograme sau să fim 6 din 7 zile la sală, însă niciodată nu știi ce ar putea produce acel click în viața ta și să te facă să înțelegi că totul chiar se alfă în mâinile tale.

    Găsește ceva ce-ți place, fii cât mai bun posibil la acel lucru și bucură-te de rezultatele care vor veni în timp, e atât de simplu. Mai ales atunci când ceea ce-ți place are efect secundar faptul că arăți ca un zeu din mitologia greacă.

Țîgănescu Marius – personal trainer

Absolvent al cursurilor de instructor fitness organizate de Asociatia Succes in Educatie si Sport – https://asociatiasucces.ro/curs-de-instructor-fitness/

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...