Halep și Mutu, dopajul și sponsorii

Halep și Mutu, dopajul și sponsorii, editorial de Romeo Chiriac

Atacantul Adrian Mutu a avut un debut fulminant la Chelsea în 2003. Marcase 3 goluri în 4 meciuri şi era idolul fanilor de pe Stamford Bridge. Însă, în septembrie 2004, el a fost depistat pozitiv cu cocaină la contolul antidoping.

Cum i-a dăunat financiar scandalul Cocaina lui Mutu

Imediat după transferul la Chelsea, Mutu încheiase un contract de 2,5 milioane de euro cu Pepsi. Însă înțelegerea a fost repejor reziliată de cei de la Pepsi, după anunțul că a fost prins drogat.

Culmea, Pepsi s-a întors în 2008 și și-a legat încă o dată numele de Mutu, în perioada în care acesta înscria pentru Fiorentina.

Și producătorul de echipament sportiv adidas a renunțat la contractul de 300.000 de euro pe sezon încheiat cu Mutu.

La fel, înțelegerea de 100.000 de euro cu firma Perenna, care îmbuteliază ape minerale s-a încheiat. Imediat după ce Mutu a fost prins dopat cu sibutramină la Fiorentina.

Nike i-ar putea suspenda contractul lui Halep, precum adidas lui Mutu

Simona Halep riscă să piardă contractul de sponsorizare cu Nike după ce a fost găsită dopată cu roxadustat. Substanță interzisă din categoria EPO.

Similar, fabricantul american de echipament sportiv a procedat la fel în cazul Mariei Sharapova. Tag Heuer, Porsche și Nike au reziliat atunci contractele cu Sharapova. După ce a fost prinsă dopată cu meldonium, în anul 2016.

Simona Halep încasează de la Nike aproximativ 1,7 milioane de dolari pe sezon. În acest moment, Simona mai are contracte de publicitate cu Hublot, Rexona. Dorna, Avon, Dedeman, Banca Transilvania și Urban Monkey.

Paradoxal, Halep a criticat-o atunci pe Sharapova deoarece s-a dopat: „Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wild-card o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj.

Nu este vorba doar de Maria Sharapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi”.

Tare curios sunt ce va zice acum Sharapova despre Halep după scandalul de dopaj cu roxadustatul.

Stiri recente

Neymar va relua antrenamentele pentru a joca în optimi cu Coreea de Sud

Neymar, care nu a jucat din cauza unei entorse la glezna dreaptă în partida cu Camerun, la CM Qatar,...