INTERVIU / Keseru: Mi-as dori sa-l am antrenor pe Viorel Moldovan

La Nantes, Viorel Modovan a scris istorie si a devenit “Moldo-but”. Acum, “secundul” Rapidului viseaza sa-i antreneze pe “canari”, iar Claudiu Keseru îl asteapta cu bratele deschise

în vara anului 2000, Viorel Moldovan, plictist de turcii de la Fenerbahce, a optat pentru FC Nantes. Ajuns în Franta, internationalul român s-a integrat perfect si a început sa marcheze gol dupa gol, atragîndu-si supranumele de “Moldo-but” (Moldo-gol). Evolutia de exceptie a lui Moldovan a facut din Nantes, noua campioana din Ligue 1. Sezonul urmator, Vio a înscris mai putin în campionatul francez, dar a punctat de doua ori în Liga Campionilor. în 2003, atacantul a fost atras de banii de Emiratele Arabe Unite si a semnat cu Al-Wahda. Nu s-a adaptat si dupa cîteva saptamîni s-a întors la FC Nantes, reusind un nou an excelent în care a marcat 11 goluri în 12 partide. A fost sfîrsitul erei “Moldo-but” la “canari”. Impresionati atît de evolutiile lui Viorel Moldovan, cît si de caracterul sau, oficialii gruparii franceze l-au transferat pe Claudiu Keseru, care abia apucase trei meciuri în divizia A, la FC Oradea. Keseru s-a calit la formatia a doua si a fost promovat la prima echipa. “Am fost comparat la început cu Viorel Moldovan, dar a fost cam devreme. Oricum, mi s-a parut exagerat. Eu eram un pusti, iar Moldovan un super-atacant”, explica internationalul de tineret. Atacantul în vîrsta de 20 de ani a avut însa mult ghinion, nefiind ocolit de accidentari. Cu toate acestea, Keseru a încîntat la fiecare aparitie în tricoul galben-verde, devenind unul dintre cei mai iubiti jucatori de la FC Nantes. Acum, oradeanul si-a revenit si a marcat doua goluri de generic în ultimele doua saptamîni, unul crucial în Cupa Frantei si unul în campionat. “Am scapat de accidentari si nu vreau sa mai aud de asa ceva. Pentru mine este un nou început si sper sa calc pe urmele lui Moldovan”, încheie talentatul atacant.

Reporter: Claudiu, ai înscris doua goluri incredibile în ultimele meciuri. Ti-ai revenit?
Claudiu Keseru: în Cupa m-am bucurat foarte mult pentru ca a fost golul calificarii si este o competitie în care ne-a mers bine. în campionat, am înscris degeaba, doar am pierdut cu 2-5. Mai bine nu marchez, dar îmi ajut echipa si cîstigam.
Reporter: Totusi, esti doar rezerva. De ce?
Keseru: Nu stiu. în meciul cu Valenciennes cînd am marcat acel gol frumos am intrat pe teren, mai mult la cererea publicului. Cînd m-au vazut la încalzire au început sa-mi scandeze numele si au tinut-o asa vreo cinci minute. Chiar am fost impresionat.

Reporter: Viorel Moldovan a declarat ca viseaza sa antreneze pe Nantes. Crezi ca e posibil?
Keseru: Ar fi extraordinar sa vina el, dar acum am auzit ca e secund la Rapid. Ne-ar prinde bine pentru ca a trait aici si stie bine ce trebuie facut la acest club. Chiar mi-as dori mult sa-l am antrenor.
Reporter: Cum si ce se vorbeste despre Moldovan?
Keseru: Nu o sa-l uite nimeni, niciodata. Viorel Moldovan a scris istorie la Nantes, iar fiecare atacant transferat este comparat cu el. Toata lumea spune ca nu a mai fost la aceasta echipa vreun atacant ca el în ultimii ani.

Continuarea in Kicker Sportmagazin de luni, 19 februarie 2007

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...