Halep, înaintea meciului cu Marea Britanie: “Sperăm să câştigăm şi să facem meciuri frumoase”

“Sperăm să câştigăm şi să facem meciuri frumoase”, a declarat Simona Halep înaintea meciului cu Marea Britanie din Fed Cup, din barajul de menţinere în Grupa Mondială II.

“Terenul central este foarte frumos, după părerea mea, nu am mai jucat de foarte mult timp aici, chiar a fost un moment plăcut pentru mine. Zgura este foarte bună şi cred că şi tribunele sunt ok chiar dacă nu sunt foarte multe locuri. Arena este frumoasă şi sper să fie plină. Adversarele sunt jucătoare foarte bune, chiar top 10 – Konta. Am pierdut contra ei nu demult, dar sper să îmi iau revanşa, să câştigăm partida. Dar întâi trebuie să fim bucuroase că se întâmplă acest eveniment la Constanţa, este prima dată şi sper ca publicul să fie alături de noi în fiecare moment. Mă simt foarte bine fizic, durerile la genunchi au dispărut înainte de Indian Welles. Am avut o perioadă foarte bună, cu antrenamente destul de dificile. Sunt pregătită şi emoţional şi fizic să joc meciurile de Fed Cup aici acasă”, a spus Simona.

fed-cup-romania-conferinta-presa

“Nu am emoţii. Sunt extrem de onorată să fac parte din echipă. De fiecare dată când am fost sănătoasă şi m-am simţit aptă, am răspuns afirmativ convocării. Mă bucur să fac parte din această echipă, care este una de top şi, cum a spus şi Simona, fiecare va da tot ce va putea”, a declarat Sorana Cîrstea.

Irina Begu: “Konta e o jucătoare de top, indiferent de suprafaţă, consider că este o jucătoare periculoasă. A avut un început de an foarte bun, dar noi suntem hotărâte să luptăm. Sunt patru meciuri de simplu, unul de dublu, important este cine ajunge la trei. Noi vom încerca să câştigăm cât mai multe meciuri. La Fed Cup nu contează clasamentul, fiecare meci e important. Ne avantajează suprafaţa de joc”.

Monica Niculescu: “La dublu cred că vor juca Konta cu Watson, din câte ştiu, aşa au jucat la Budapesta. Mi se pare un meci extrem de greu, Watson a mai jucat dublu, Konta ştie, e Top 10, va fi un meci greu, dar vedem cum va fi treaba în prima zi”.

Căpitanul nejucător, Ilie Năstase, a spus în cadrul conferinţei de presă, că meciul cu Marea Britanie este unul important şi speră să-l câştige. El crede că vremea ploioasă din ultimele zile de pe litoral avanteajază echipa România deoarece jucătoarele din Marea Britanie nu se pot antrena pe arena pe care se vor juca meciurile. Ilie Năstase nu a dorit să spună care vor fi jucătoarele care vor evolua în meciurile de simplu.

Federaţia Română de Tenis a nominalizat jucătoarele cel mai bine clasate în ierarhia WTA – Simona Halep (locul 5 WTA), Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Monica Niculescu (locul 47 WTA) si Sorana Cîrstea (locul 62 WTA) – pentru întâlnirea cu Marea Britanie, din 22 şi 23 aprilie 2017, din play-off-ul Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii, Anne Keothavong, le-a convocat pe Johanna Konta, Heather Watson, Laura Robson, şi Jocelyn Rae. Konta se află pe locul 7 WTA la simplu şi 139 la dublu, Watson este pe 113 WTA şi 79 la dublu, Robson pe 202 şi 267 la dublu, în timp ce Rae se afă pe 106 la dublu, dar nu are clasament de simplu.

Partida se desfăşoară la Tenis Club IDU, Mamaia, Constanţa, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două partide de simplu în ziua de sâmbătă, de la ora 11.00, urmând ca duminică, tot de la ora 11.00, să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi cel de dublu.