Fostul medic al echipei feminine de gimnastică a SUA a fost înjunghiat în închisoare

Larry Nassar, fostul medic al Federaţiei Americane de Gimnatică, condamnat pentru abuzuri sexuale asupra unor gimnaste, a fost înjunghiat de un alt deţinut şi se afla luni în stare stabilă.

Biroul Federal al Penitenciarelor a confirmat că un deţinut de la penitenciarul american din Coleman, Florida, a fost atacat duminică după-amiază, dar a refuzat să îl identifice pe deţinut din motive de confidenţialitate şi securitate.

“Personalul a luat măsuri imediate pentru a salva viaţa deţinutului”, a declarat Benjamin O’Cone, un purtător de cuvânt al biroului, într-un comunicat.

Deţinutul a fost transportat de către personalul de urgenţă la un spital local pentru tratament şi evaluare.

FBI a fost notificat cu privire la incident şi o anchetă internă este în curs de desfăşurare, a adăugat O’Cone. Niciun alt membru al personalului sau deţinut nu a fost rănit.

Nassar, care ispăşeşte o pedeapsă de zeci de ani în urma condamnării sale în 2018, a fost înjunghiat în spate şi în piept în timpul unei dispute duminică. El se află în stare stabilă, au relatat AP şi ABC.

Nassar a fost condamnat la o pedeapsă de până la 175 de ani de închisoare pentru că a abuzat sexual de tinere gimnaste aflate în grija sa.

Printre aceste gimnaste s-au numărat Simone Biles, Aly Raisman şi McKayla Moraney, medaliate cu aur la Jocurile Olimpice.

Stiri recente

Xavi, despre arbitrajul lui Istvan Kovacs: A fost un dezastru

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, l-a criticat dur pe Istvan Kovacs după meciul cu PSG, scor 1-4, în...