EXCLUSIV/ Constantin Galca: „Unirea poate castiga la Sevilla”

Este primul meu editorial de la instalarea la cârma formaţiei Almeria B, aşa că vă sunt dator cu nişte informaţii. Situaţia se prezintă destul de bine, deşi echipa este la început de drum. Mereu apar probleme, dar le rezolvăm din mers. Almeria şi-a făcut echipă să atace promovarea în Segunda B, şi desigur să crească tinere talente. Aici evoluează doar jucători sub 23 de ani. Ca nivel valoric, aş spune că sunt undeva pe la mijlocul Ligii a II-a de la noi.

Şi pentru că tot m-am referit România, nu am cum să să ating şi meciul Unirii Urziceni de la Sevilla, de miercuri. Dan Petrescu, colegul meu de generaţie, a demonstrat că este expert pe fotbal internaţional, aşa că formaţia lui ar putea chiar să câştige. În orice caz, va fi un test pentru noi, care ne va spune pe unde ne situăm. Urziceniul este o echipă disciplinată şi poate scoate un rezultat mare pe „Pizjuan”.

Miercuri mă împart între Sevilla – Urziceni şi Inter – Barcelona. Este un duel al giganţilor, dar şi un duel al lui Etoo, care o să vrea să demonstreze că merita să rămână la Barcelona. Trupa „blaugrana” are meci greu, Inter are nişte jucători şi un antrenor de superclasă, însă nu degeaba este considerată Barca cea mai bună din lume, ca şi joc, aşa că eu o văd favorită.

Îmi place Barcelona, dar sufletul meu îi aparţine lui Espanyol. Chiar sunt nerăbdător să îi văd noul stadion. Am fost invitat la inaugurare, dar aveam meci în aceeaşi zi şi nu am putut onora invitaţia. Oricum, sper ca Espanyol să facă un sezon reuşit.