Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Campionilor

LIGA CAMPIONILOR: FC Sevilla – Unirea Urziceni/ Ziua Unirii

Unirea Urziceni îşi începe miercuri marea aventură europeană printr-un meci în deplasare, pe terenullui FC Sevilla. Dacă nu vor părăsi cu mâna goală „Ramon Sanchez-Pizjuan”, ialomiţenii vor rescrie istoria, raportul întâlnirilor dintre andaluzi şi români fiind zdrobitor: 4-0!

Românii care au ajuns printre stele au fost puţini.Dumitru Prunariu a fost primul, dar legăturile lui cu fotbalul nu sunt prea clare. Au urmat steliştii, care în 1986 atingeau înălţimi ameţitoare în Cupa Campionilor, iar la mijlocul anilor 90 şi ulterior între 2006-2008, intrau în stratosfera Ligii Campionilor. În vară, Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ au mai făcut o cursă până la soarele Cupei UEFA. Iar acum, este rândul Unirii Urziceni să apară pe orbita Champions League. Este, aşa cum aminteam, doar a doua formaţie de club românească, după Steaua, care ajunge printre cele mai bune echipe din Europa. Şi o necunoscută totală. Ce va face Unirea în grupa G?

Ştacheta de 5 puncte

Pentru binele fotbalului românesc, Unirea trebuie să câştige puncte, cât mai multe puncte. Steaua a strâns cinci în 2006-2007, unul în 2007-2008, şi tot unul în 2008-2009. Tot stagiunea precedentă, CFR Cluj a făcut patru. Aşadar, ştacheta a urcat cel mai mult până la cinci. Dacă ne gândim că acum trei sezoane, „roş-albaştrii” reuşeau acea recoltă într-o grupă cu Real, Lyon şi Dinamo Kiev, şansele Unirii în seria cu Sevilla, Stuttgart şi Rangers de a egala sau chiar întrece respectiva realizare sunt destul de însemnate.

Ocazie unică

Dar Unirea nu joacă doar pentru România, ci şi pentru ea. Participarea în Liga Campionilor se cere trăită la intensitate maximă, pentru că, sună cinic sau nu, este un moment cu care Urziceniul s-ar putea să nu se mai întâlnească în toată istoria ei. Acum şapte ani, Urziceniul juca pe maidanele Diviziei C. În cam aceeaşi perioadă, Dan Petrescu se despărţea de Premier League via Southampton, iar Arlauskis, de pildă, era un tânăr lituanian care tocmai descoperise aparatul de ras. Nimeni nu ar fi bănuit ceea ce avea să se întâmple. Iar când destinul îţi întinde o asemenea carte, trebuie să plusezi fără frică. Nu ai ce pierde, ai doar de câştigat.

Greu de învins

Uşor de zis, greu de făcut. Sevilla a câştigat două Cupe UEFA în ultimii trei ani, şi are cam acelaşi lot din era disputelor cu Steaua pentru că nu a renunţat la vedetele sale în pauza de vară, ba chiar a cheltuit 24 de milioane de euro pe numai doi jucători, Alvaro Negredo de la Real Madrid şi Didier Zokora de la Tottenham. Deşi curtat insistent de AC Milan, vârful brazilian Luis Fabiano nu a fost cedat de andaluzi, astfel că el face în continuare cuplu de atac cu alt golgheter pur-sânge, Kanoute. Totodată, dacă Sevilla a mai dat peste români în Europa, Urziceniul este în faţa unei premiere spaniole. Şi s-ar putea ca aceasta să nu fie deloc plăcută, pentru că „rojiblancos” au câştigat toate cele cinci meciuri de acasă disputate în precedenta participare în Liga Campionilor, golaveraj 14-6. Într-o comparaţie care le va face plăcere spaniolilor, fotbaliştii Urziceniului joacă rolul unor spărgători care trebuie să intre prin efracţie în arena Sevillei şi să fure măcar un punct. Misiune dificilă, dar s-a mai furat ea şi Cupa Mondială…

Pronostic: 1x, peste 2.5 goluri

Vezi şi: INTERVIU EXCLUSIV/ George Galamaz: ”Vrem in primavara europeana!”

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: