EXCLUSIV/ Adrian Ilie: Valencia nu va avea probleme cu Stabaek

Toată lumea anticipează că va fi cel mai tare sezon de Primera Division din ultimii ani. După părerea mea există toate condiţiile, deoarece s-a întărit foarte mult Madridul, dar Barcelona rămâne forţa principală în fotbalul spaniol. Lupta la titlu va fi şi în 2009-2010 o dispută între cele două, pentru că celelalte echipe, din ce am observat, nu au făcut mari transferuri. Şansele Realului la titlu depind de cum se omogenizează, fiindcă au adus multe nume, au foarte mulţi jucători de atac.

Valencia, după părerea mea, o să se claseze în primele 4-5 cu siguranţă, în noul sezon. Şi când spun asta, mă gândesc la faptul că noi mereu am avut momente bune urmate de momente mai puţin bune, dar mereu Valencia a prins cel puţin un loc de Cupa UEFA. Abia aştept să îi văd pe „lilieci” joi, contra norvegienilor de la Stabaek. Nu cred că o să aibă nici o problemă să intre în grupele Europa League.

Nu ştiu dacă neapărat Valencia, dar mi-ar plăcea ca măcar o echipă spaniolă să pice cu o formaţie românească în grupele cupelor europene.

Dacă tot am vorbit de Stabaek – Valencia, să spun două cuvinte despre alt meci interesant de săptămâna aceasta, Panathinaikos – Atletico Madrid. Este un baraj de Liga Campionilor, aşa că totul este posibil, în aceste meciuri directe se poate întâmpla orice. Dar ca şi valoare a lotului, eu cred că Atletico are jucători mai buni decât grecii şi ar trebui ca şi a doua echipă a Madridului să meargă mai departe.

Miercurea trecută am urmărit amicalul Spaniei cu Macedonia. A revenit de la 0-2 la 3-2 în stil de mare echipă. Campioana europeană rămâne o forţă şi bineînţeles o pretendentă la Cupa Mondială.