EDITORIAL STEFAN LECCA/ Penibilii Romaniei contemporane

Pe vremea când eram în liceu, exista o categorie de oameni pe care îi numeam “incocoşabilii”. Erau cei care profitau de funcţiile sau rudele sus-puse în partid sau securitate şi îşi permiteau orice.

Constat acum că termenul poate reveni la modă, fiindcă s-a format din nou o categorie de inculţi cu statut de vedetă.

Cine sunt noii incocoşabili? Dacă urmăriţi ştirile sportive ale oricărui post tv, îi ştiţi mai mult decât bine. Sunt cei care se cred mai presus de lege pentru că dosarele penale care li s-au deschis nu se mai finalizează. Cei care îşi permit să înjure, să drăcuiască, să mintă şi să înşele crezând că banii pe care îi dau regulat bisericii sunt de fapt o şpagă pentru ca Dumnezeu să îi ierte. Sunt cei care jignesc cu aceeaşi uşurinţă cu care schingiuiesc limba română, care spun “am glumit” de fiecare dată când li se demonstrează că au susţinut nişte prostii şi pentru care sclavia nu pare să se fi abolit.

Aceiaşi care cer ca la naţională să fie convocaţi nişte “mercenari şi nesimţiţi”, aşa cum îi cataloghează după înfrângerea cu Oţelul pe cei care chipurile ar fi bătut Franţa dacă jucau pe “Stade de France” în locul finilor selecţionerului.

Dramatic nu este faptul că există asemenea personaje ci că oamenii aceştia sunt invidiaţi, că din ce în ce mai mulţi români vor să fie ca ei.

Fiindcă tot au început şcolile îmi permit să dau un sfat celor ce au copii: spuneţi-le că nu este cool să fii penibil şi trimiteţi-i să înveţe. 

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...