De ce a murit Sir Bobby Charlton! Se știe cauza

Sir Bobby Charlton a murit în urma unei căzături accidentale la un azil de bătrâni, potrivit unei anchete. Legendarul jucător al Angliei şi al echipei Manchester United a murit la vârsta de 86 de ani la Spitalul General Macclesfield, pe 21 octombrie.

În cadrul anchetei de la Cheshire Coroner’s Court s-a stabilit că decesul lui Sir Bobby, care locuia în The Willows din Knutsford, un azil de bătrâni care se ocupă de pacienţi cu demenţă, a fost accidental.

Medicul legist principal pentru Cheshire, Jacqueline Devonish, a afirmat că Sir Bobby şi-a pierdut echilibrul în timp ce se ridica de pe scaun, lovindu-se de pervazul ferestrei şi de un calorifer.

Personalul a efectuat o verificare a întregului corp în acel moment şi nu a observat nicio rană vizibilă, iar mobilitatea sa nu părea afectată. Dar, ulterior, au observat umflături pe spate şi au fost chemaţi paramedicii la centru, unde primea îngrijiri din iulie.

El a fost dus apoi la un spital local înainte de a fi mutat la Spitalul General Macclesfield. O radiografie toracică şi o tomografie computerizată au arătat că acesta îşi fracturase coastele şi că era posibil să facă pneumonie.

El avea un istoric medical extins şi a contractat şi Covid în septembrie. Managerul azilului de îngrijire, Tamara Simmons, a declarat că Sir Bobby avea nevoie de sprijin în toate aspectele vieţii de zi cu zi.

Medicul legist a indicat drept cauză a decesului un traumatism la plămâni, o cădere şi demenţă. În urma anchetei, Karen Slater, director asociat de operaţiuni la MHA, care deţine azilul de îngrijire, a declarat că Sir Bobby locuia în acest loc pentru o perioadă scurtă de timp.

„Personalul de la cămin era foarte ataşat de Sir Bobby şi a avut grijă de el şi l-a sprijinit, aşa cum o fac pentru toţi rezidenţii noştri. Cele mai profunde condoleanţe merg către văduva sa Lady Norma Charlton şi familia sa” a spus ea.

Stiri recente

Gabriela Ruse, în semifinale la Trophee Clarins

Gabriela Ruse, 148 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris. Ruse a învins-o în...