Cum să alegi echipamentul de fotbal potrivit?

Indiferent dacă îți place să joci fotbal cu prietenii, în timpul liber sau, din contră, ai ales să faci performanță, un echipament de calitate este vital. Acesta te poate ajută să reduci numărul accidentărilor și să performezi corespunzător. Deși articolele premium pot fi mai scumpe, atunci când folosești un cod de reducere prețul lor devine accesibil, va recomandam sa le achizionati folosind coduri si vouchere de reducere.

Cum să alegi ghetele de fotbal potrivite?

Este vital să alegi cu atenție încălțămintea potrivită pentru fotbal deoarece îți asigură stabilitate atunci când ești pe teren. Astfel, specialiștii recomandă să iei în calcul funcțiile speciale de care e nevoie în raport cu suprafața de joc:

  • Ghete de fotbal FG (Firm Ground) speciale pentru un teren cu iarbă naturală;
  • Ghete de fotbal SG (Soft Ground) concepute pentru un teren noroios, de iarbă;
  • Ghete de fotbal AG (Artificial Grass) sau MG (MultiGround) perfecte pentru a fi folosite atunci când joci pe un teren sintetic;
  • Ghete de fotbal HG (Hard Ground) recomandate pentru terenurile cu suprafață tare – ciment, sală de sport cu podea din parchet.

Ai grijă să nu fie un număr fix, care să te strângă sau să îți ia din libertatea de mișcare dar nici prea mare deoarece riști să alunece.

Mai ales dacă optezi pentru o pereche de ghete din piele, prețul este posibil să fie unul mai ridicat. Însa, având în vedere că este vorba despre siguranța ta pe teren, nu merită să faci rabat de la calitate. Poți să te încadrezi în buget și chiar să economisești dacă folosești vouchere de discount. Urmărește-le și poți beneficia de prețuri mai mici chiar și cu 50%.

Ce alte articole mai fac parte din echipamentul de fotbal?

După ce ai ales ghetele potrivite, completează-ți echipamentul de fotbal cu următoarele:

  • Jambiere de fotbal – ele sunt foarte practice deoarece asigură o susținere fermă a apărătorilor pe tibie. În plus, ajută la absorbția transpirației acumulate pe membrele inferioare, în timpul jocului.
  • Apărătorile de fotbal – protejează tibia de potențialele șocuri fizice, care se produc în urma contactului cu adversarii, în timpul jocului.
  • Tricoul și șortul pentru fotbal – nu conțin buzunare și sunt confecționate din material sintetic, precum poliesterul, care elimină transpirația și permite o bună circulație a aerului.

Există multe magazine online specializate, de unde poți cumpăra echipamentul potrivit. Fie ca alegi să îl cumperi la preț întreg, să folosești coduri de discount sau să aștepți campaniile de reduceri precum Black Friday Decathlon  este important să alegi produse de calitate, care să îți asigure gradul de confort și siguranță dar și să reziste în timp.

Stiri recente

Turneu ATP 250 în Capitală, în aprilie 2024

Turneul internaţional ATP 250, dotat cu premii totale în valoare de 600.000 de euro, organizat de Fundaţia Ţiriac, se...