Acordul evaluează AC Milan la 1,2 miliarde de euro. Și se aşteaptă să ducă la un transfer de proprietate până în septembrie 2022.

Cele două părţi au discutat timp de câteva săptămâni pentru a găsi un acord. Clubul a mai fost dorit de Investcorp, un fond de investiţii din Bahrain

Preluarea va avea loc pe parcursul lunilor de vară. Și se aşteaptă să fie finalizată până în luna septembrie a acestui an.

RedBird Capital Partners este activă în sectorul marketingului sportiv din America de Nord. Și în vara anului 2020 a preluat controlul (85% din acţiuni) asupra clubului Toulouse. Care va reveni în Ligue 1 în sezonul următor.

Patronul său, finanţistul de origine italiană Gerry Cardinale, a fost implicat în afaceri cu mai multe francize sportive americane. Inclusiv în participaţii la New York Yankees şi Boston Red Sox (baseball).

Aproximativ jumătate din cluburile din Serie A sunt deţinute de străini, aproape toate în mâinile unor grupuri nord-americane. Singura excepţie este Inter Milano, deţinută de grupul chinez Suning.

Interesul RedBird pentru această afacere se bazează pe proiectul noului stadion susţinut de cele două cluburi milaneze. Noul stadion propus ar urma să fie succesorul actualului San Siro după 2026. Și ar aduce venituri mai mari din bilete.

Elliott Management a achiziţionat clubul milanez în 2018. Deoarece proprietarul său de la acea vreme, omul de afaceri chinez Li Yonghong, nu a putut rambursa un împrumut. Fondul de investiţii nu a ascuns niciodată faptul că intenţionează să vândă pe termen mediu acest gigant al fotbalului italian. 19 titluri de campion, şapte trofee ale Ligii ale Campionilor), deţinut de Silvio Berlusconi până în 2017.