„Costel Pantilimon, despre industria fotbalului. Manchester City vs. Poli Timișoara” – Podcast Business Philosophy

„Costel Pantilimon, despre industria fotbalului. Manchester City vs. Poli Timișoara” este noul Podcast Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac.

DESCRIERE:

01:00 – De ce a ales Costel Pantilimon să se ocupe de proiectul Poli Timișoara, în calitate de Manager General

02:50 – Puncte forte (Academie, Suporteri – Druckeria, staff – Paul Codrea și Iosif Rotariu – social media, tradiție, palmares) vs. puncte slabe în proiect (arena, sponsori)

07:25 – „O să-l pui vreodată pe Mirel Rădoi antrenor la Poli”? „Noi doi e clar că nu vorbim aceeași limbă. E important să lucrez cu oameni care să nu își pună egou-ul înaintea performanței”

08:05 – Cum s-a opus transferului la Manchester City în dorința de a juca în Italia. „Dl. Iancu a avut un cuvânt foarte mare de spus în transfer. Vroiam să merg în Italia pentru că îl aveam ca idol pe Buffon. S-a vorbit de oferte la Inter și la Udinese. Când am plecat la City, spre rușinea mea, nu știam foarte multe de club.

10:25 – De ce nu și-a luat comisionul Giovanni Becali din transferul lui Panti la City. „Am lucrat cu frații Becali de la 16 ani, când eram la lotul național”

11:55 – „Sunt situații și în Anglia de naționalism, da peste tot cred că sunt. Ca să performermezi într-o țară străină, trebuie să fii de 10 ori mai bun decât un localnic”

13:04 – Cum erau priviți românii în Anglia după scandalurile Ilie Dumitrescu – Tottenham – prostituată și Mutu – Chelsea – cocaina – Mourinho.”Eram catalogați ca țigani. De mine ziceau că nu sunt român, că parcă aș fi neamț, la cum mă comport”

16:20 – Educația specială primită de la părinți, care sunt surdo muți. „Am făcut și eu tâmpenii, dar am vrut să nu-i dezamăgesc pe părinți”. Despre fetițe și soție

19:26 – Superstiții – „Purtam aceleași apărători, pereche de ghete, chiloți, mânuși sau pășeam cu dreptul în teren”

20:56 – De ce nu și-a făcut tatuaje 22:27 – De ce e supărat Peter Crouch pe Panti. Cum ironizează portarii „roboțelul” în cartea lui „Cum să devii fotbalist”

25:10 – Câte goluri a marcat vreodată ca portar

26:11 – Business-ul cu produsele bio pe bază de miere de albine de la theorganic.com, cu care vrea să pătrundă și în fotbal. „Există produse ca să joace fotbaliștii români mai bine”?

31:05 – Dl. Hagi a adus un plus de valoare fotbalului românesc. E un model pentru mine 34:10 – Poli a eliminat campioana europeană Șahtior, antrenată de Mircea Lucescu

35:31 – Pe cine vede favorită la câștigarea titlului în Superligă. „Aș vedea-o pe FCSB, înaintea lui CFR, apoi Farul. Rapid nu cred că acum, dar are ceva aparte, sunt și frații noștri”

39:10 – Cât a contat experiența din fotbalul britanic pentru ce are de făcut acum ca Manager General la Poli

41:47 – A devenit cetățean britanic anul trecut. „Le-am zis fetelor mele, în primul rând voi sunteți românce”

43:30 – Haosul din Turcia sau Spania, dus poate chiar spre amatorism, comparativ cu disciplina U.K. „După primii trei ani în Anglia am vrut să plec, în Italia”

45:18 – „Am licențele A și B de antrenor luate în Țara Galilor, plus facultate și cursuri de management UEFA. Am vrut să cunosc ce se întâmplă în spatele scenei” – „Vrei să concurezi cu Hagi manager/antrenor” „Am avut șansa să cunosc oameni importanți în cariera mea, Hagi, Mancini, Răzvan Lucescu, Poyet, Dick Advocaat, Pellegrini, Prosinecki

48:02 – Comparație între Manchester City de acum și cel de pe vremea când a jucat acolo. „Salariile erau mari și pe vremea mea. Abia aștept un demonstrativ cu Manchester City”

50:50 – Lecțiile de mental coaching

52:51 – Golul nebun al lui Aguero când a luat prima dată campionatul cu Manchester City. „Am ratat obiective la limită la Timișoara, credeam că nu o să câștig niciodată vreun trofeu și că la mine e buba”

54:03 – Nu știu cum e o zi fără să am dureri de spate, pe care le am de la 16 ani

55:28 – În ultima perioadă m-am focusat pe autobiografii, ultima despre Ancelotti. Muzica preferată și mașini

59:34 – Flagelul părinților toxici din România, care își mutilează copiii sportivi 1:00:36 – Agresivitate – „Eu să iau? – Nu / Eu să dau? – Da” 1:02:02 – Sfaturi pentru tinerii fotbaliști

Podcastul Business Philosophy este sprijinit de Aqua Carpatica.

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...