CFR Cluj: Pe urmele lui Mlada

0
158

Mlada Boleslav este o micuţă localitate din Cehia, situată la aproximativ 50 de kilometri distanţă faţă de capitala praga. Echipa de fotbal cu acelaşi nume a fost înfi inţată în anul 1902 de un grup de studenţi amatori de fotbal.

După mai bine de 100 de ani în care nu a înregistrat vreun succes notabil, o dată cu implicarea unui cunoscut constructor de autovehicule, aceasta a avut o ascensiune absolut spectaculoasă. În 2006, la numai doi ani de la promovarea în prima ligă, mlada a surprins pe toată lumea califi – cîndu-se în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor după ce a eliminat pe norvegienii de la Valerenga. nu a reuşit să intre în grupe, fiind oprită de galatasaray istanbul cu un 6-3 la general. a continuat însă în Cupa UEFA, unde a atins faza grupelor după ce a trecut neaşteptat de francezii de la Olympic Marseille. Clasată pe ultimul loc în grupa G, cea a Rapidului, cu numai 3 puncte, Mlada Boleslav a părăsit totuşi competiţiile europene cu fruntea sus.

La numai doi ani de la promovare, ambiţioasa formaţie cehă devenise o echipă cunoscută şi respectată. acelaşi lucru îl doresc şi conducătorii lui CFr Cluj. aflaţi doar la al treilea sezon în Liga i, ardelenii vor deja să-şi măsoare forţele cu ronaldinho, Drogba sau Cristiano ronaldo. Vor să ia loc la masa bogaţilor şi să reprezinte fotbalul românesc în Europa. Vor să aibă succes. Şi pentru asta sînt dispuşi la orice sacrificii.