Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Anglia: Manchester United sau Chelsea ?

Ediţia 2006-2007 a campionatului de fotbal al Angliei este dominată pe final de lupta pentru titlu dintre cele mai bune formaţii din ultimul an, Manchester United şi Chelsea Londra, episodul decisiv urmând să aibe loc pe 9 mai.

Cu şase etape înainte de final, 18 puncte rămase în joc, Manchester United are un avantaj minim faţă de Chelsea, trei puncte, avantaj ce poate fi anulat în meciul direct din penultima etapă când United se deplasează la Londra.

Cele două formaţii au de jucat câte o restanţă astfel că Manchester United primeşte marţi, pe teren propriu, pe Sheffield United, iar miercuri, Chelsea merge la West Ham United, ambele formaţii având viaţă grea măcar teoretic pentru că Sheffield şi West Ham sunt implicate în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Apoi, Manchester United mai joacă acasă cu Middlesbrough, la Everton, la Manchester City, la Chelsea şi acasă cu West Ham, în timp ce formaţia lui Jose Mourinho joacă la Newcastle, acasă cu Bolton, la Arsenal şi acasă cu Manchester United şi Everton.

Cel puţin teoretic programul ar fi de partea lui Chelsea care are avantajul meciului direct ce se va juca la Londra însă evoluţiile lui Manchester United au fost mai apreciate în acest sezon în timp ce Chelsea s-a impus aproape numai prin victorii la limită obţinute în ultimele minute.

Cei de la United au 78 de puncte şi golaveraj + 52, cu 75 de goluri marcate, în timp ce Chelsea a acumulat 75 de puncte şi are golaveraj + 37, cu doar 56 de goluri înscrise.

În Anglia o luptă importantă se dă şi pentru ultimul loc al podiumului, Liverpool având două puncte avans faţă de Arsenal iar fiecare dintre formaţii mai are câte cinci jocuri de disputat.

Arsenal joacă marţi acasă cu Manchester City, Liverpool joacă miercuri acasă cu Middlesbrough iar în ultimele patru runde, Arsenal joacă la Tottenham, acasă cu Fulham, acasă cu Chelsea şi la Portsmouth, în timp ce formaţia lui Rafael Benitez joacă acasă cu Wigan, la Portsmouth, la Fulham şi acasă cu Charlton.

Cel puţin teoretic programul ar fi de partea lui Liverpool însă un factor important îl va reprezenta şi oboseala acumulată în dubla cu Chelsea din semifinalele Ligii Campionilor, competiţie pe care Arsenal a părăsit-o de mult.

Totuşi, în cazul unor evoluţii mai slabe ale lui Arsenal, locul patru, ultimul care asigură calificarea în preliminariile Ligii Campionilor, este vizat şi de Everton sau Bolton, echipe aflate la numai cinci puncte în spatele Tunarilor.

Aflate pe locuri de Cupa UEFA, Everton şi Bolton au şanse minime să mai fie ajunse din urmă de Portsmouth, Tottenham şi Reading, Tottenham având cele mai mari şanse din cauza unei restanţe.

În zona fierbinte a clasamentului, Watford este la 11 puncte de salvarea de la retrogradare şi pare deja cu un picior şi jumătate în Liga a doua, în timp ce West Ham United şi Charlton, aflate şi ele pe locuri de retrogradare, încă mai speră că le vor ajunge din urmă pe Sheffield United, Fulham sau Wigan, echipele aflate deasupra liniei.

Wigan şi Fulham au câte 35 de puncte, Sheffield United 34 de puncte, Charlton 32 de puncte, West Ham 29 de puncte, însă Sheffield United şi West Ham au câte 33 de meciuri jucate iar celelalte trei formaţii câte 34 de meciuri jucate.

Extrem de importante în lupta pentru retrogradare vor fi meciurile directe rămase de jucat, Charlton – Sheffield United pe 21 aprilie, Wigan – West Ham pe 28 aprilie şi Sheffield United – Wigan pe 13 mai, în chiar ultima etapă.
 
 

Citeste mai multe!