Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Derby pustiu

Nu s-au menajat niciodată. Nici n-aveau cum. Rapid era catalogată drept cea mai populară echipă din ţară şi una care se afi şa prea puţin voalat împotriva sistemului. Dinamo reprezenta o forţă care, în lupta cu steaua, se vedea obligată să calce totul în picioare. Fiecare meci dintre cele două are povestea sa mai mult sau mai puţin frumoasă în cei aproape 60 de ani de rivalitate.

Victoria lui Goanţă
Balanţa pur statistică înclină, firesc, de partea „cîinilor”. În perioada de dominaţie, Dinamo învingea deseori la scor rapidul, chiar în „potcoavă”, cu scoruri de 4-0 sau 6-2. În schimb, giuleştenii îşi amintesc cu plăcere de o victorie obţinută în grant, cînd ioan goanţă a driblat cinci dinamovişti şi a marcat nestingherit în poarta lui Dinamo.

Meciul ruşinii
O altă partidă care rămîne pe retina tuturor s-a disputat tot în regimul comunist. În anul în care atacantul dinamovist rodion Cămătaru trebuia să cîştige trofeul european „gheata de aur”, în giuleşti a avut loc un „blat” recunoscut de toată lumea. rapid a învins cu 4-3, Cămătaru a marcat cele trei goluri dinamoviste, dar fanii feroviarilor s-au întors împotriva propriei echipe. acum, meciul se va disputa în faţa tribunelor goale, stadionul giuleşti fi ind suspendat pentru trei partide.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni 16 aprilie 2007

Citeste mai multe!