Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Rapid, victorie facila cu Poli Iasi

Etapa a 29-a a campionatului national de fotbal, Liga I, s-a incheiat luni cu victoria clara a Rapidului, 3-0 cu Politehnica Iasi, dupa un meci dominat copios de elevii lui Razvan Lucescu.

Cu Maftei sau Marius Constantin reveniti in primul unsprezece dar fara Dani Coman, Maldarasanu, Ionel Ganea sau Buga, Rapid nu a avut probleme in meciul de acasa cu Poli Iasi, giulestenii fiind ajutati si de golul rapid reusit de Ionut Rada.

Dupa numai 30-40 de secunde de la startul partidei, Badoi a executat bine o lovitura de colt si Ionut Rada a deschis scorul cu o superba lovitura de cap, fundasul rapidist dind peste cap intreaga tactica defensiva a lui Ionut Popa care venise pregatit sa tina de 0-0.

In ciuda faptului ca a inceput intr-un 1-5-3-2 cu sase sau chiar sapte jucatori cu profil defensiv in primul unsprezece, Poli nu a reusit sa tina balonul departe de poarta lui Branet si dupa trei ocazii ratate de Zicu si Mazilu, fostul atacant al Sportului Studentesc a facut 2-0 la jumatatea primei reprize dupa un contraatac de exceptie.

Desi a scos la pauza un fundas central, Bernard, pentru un al treilea atacant, Palimaru, antrenorul Ionut Popa nu a reusit sa refaca psihicul echipei si partea a doua a fost dominata si mai clar de rapidisti, Mazilu si compania profitind din plin de spatiile mai mari din defensiva adversa.

Cu toate acestea, Viorel Moldovan, Mazilu, Zicu, Nicolae Grigore si Emil Dica s-au jucat cu ocaziile, ultimul lovind chiar bara portii aparate de Branet, si Rapid a mai reusit un singur gol, in prelungiri, prin Ianis Zicu, cel care a inscris cu poarta goala dupa ce a fost lansat excelent la marginea careului advers si l-a fentat elegant pe Branet.

Rapid se impune clar in meciul cu Poli Iasi, 3-0, si giulestenii s-au apropiat la doua puncte de Steaua si la trei de CFR Cluj in timp ce Poli Iasi este pe locul 11 in acest moment, la 13 puncte de o eventuala retrogradare si la opt puncte de locul cinci, pozitie ce ar putea duce in Cupa UEFA Intertoto.

Citeste mai multe!