Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Pîrcălabu, după decizia CIO de a păstra luptele la JO: Lucrurile au intrat pe făgaşul normal

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni că „lucrurile au intrat pe făgaşul normal”, după ce Comitetul Internaţional Olimpic a decis păstrarea luptelor în programul olimpic pentru ediţiile din 2020 şi 2024.

„Am spus tot timpul până acum că în procent de sută la sută luptele rămân sport olimpic. Acum, la reuniunea CIO, lucrurile au intrat pe făgaşul normal, luptele rămânând disciplină olimpică. Cu atâta tradiţie în spate, nu avem cum să concurăm cu dansul la bară sau căţăratul pe stâncă. Acest mic şoc ne-a regrupat pe toţi şi pe plan internaţional, astfel că s-au luat măsuri mai benefice la Congresul FILA, care au ridicat gradul de spectaculozitate al acestui sport. Astfel, la ultimele competiţii internaţionale de lupte, sălile au fost arhipline. Să nu uităm că la JO de la Londra, cu o lună şi jumătate înainte, nu se mai găseau bilete de intrare la partidele de lupte”, a spus.

Sport olimpic încă de la prima ediţie a JO, în 708 îCh, luptele au făcut parte şi din prima Olimpiadă a timpurilor moderne, ediţia din 1896, desfăşurată la Atena. De atunci până în ziua de azi luptele nu au lipsit din programul Jocurilor Olimpice. La reuniunea de la Buenos Aires, din 8 septembrie 2013, CIO a decis în favoarea luptelor cu 49 de voturi. Celelalte două sporturi aflate în lupta pentru intrarea în programul olimpic au fost softball/baseball – 24 de voturi şi squash – 22 de voturi.

România a cucerit 32 de medalii la lupte în cadrul Jocurilor Olimpice, şapte dintre acestea de aur, fiind obţinute la greco-romane. Luptătorii români care au fost campioni olimpici sunt: Dumitru Pârvulescu (1960), Gheorghe Berceanu (1972), Nicolae Martinescu (1972), Ştefan Rusu (1980), Vasile Andrei (1984), Ion Draica (1984) şi Vasile Puşcaşu (1988).

Luptele sunt pe locul 5 între sporturile care au adus cele mai multe medalii pentru România la Jocurile Olimpice, după gimnastică (72), canotaj (37), atletism (35) şi kaiac-canoe (34).

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: