Nadal m-a invitat să joc…, dar mi-a fost rușine și am zis că nu – Andreea Roșca

Campioana europeană la tenis Andreea Roșca a declarat în cadrul Podcastului Business Philosophy că Nadal a invitat-o o dată să joace ping pong, dar i-a fost rușine și la refuzat.

Andreea Roșca a dezvăluit că a interacționat cu mai mulți jucători cunoscuți, printre care Casper Ruud, Bianca Andreescu sau Emma Răducanu. 

„Când aveam 15 ani am fost la turneul de la Roma de 1000 de puncte și m-a invitat Nadal să joc ping-pong. Mie mi-a fost rușine și am zis că nu joc.

Juca el cu Nick Kyrgios și m-au întrebat dacă vreau să joc și eu. Eram cu spatele, m-am întors și le-am spus că nu vreau,” a povestit Andreea.

DESCRIERE:

00:00 – intro

00:31 – a bătut-o de 3 ori, de fiecare dată la 2 seturi, în 2013, pe deținătoarea actuală a titlului la Wimbledon, Markéta Vondroušová. “Am bătut-o de 3 ori consecutiv. O dată la Petit As, la 14 ani, când am ajuns în finală. O dată la Europene și încă o dată la un turneu oarecare. Am bătut-o la 2 seturi mereu”

01:35 – A bătut-o și pe Bianca Andreescu, cu care a stat în cameră, la un turneu în Franța

02:21 – Finala care nu s-a mai disputat din Antalya, din cauza ploii, ambele jucătoare fiind declarate finaliste 03:32 – salt de 900 de locuri în clasamentul WTA, ajungând pe locul 210 mondial

04:02 – a câștigat titlul de Campioană Europeană

04:33 – s-a născut cu talus valgus la ambele picioare. A efectuat 3 operații și a stat un an și jumătate în gips. Medicii i-au prezis că va sta toată viața în scaun cu rotile

07:35 – “Medicii mi-au zis mereu – ‘Nu mai juca la nivel profesionist, că o să-ți rupi.. Așa mi-am rupt 3 tendoane, talpa mea practic s-a rupt în două. Am 2 hernii de disc, am contuzii pe la verterbre, dar nu m-au marcat”

08:56 – Momentul în care a renunțat la tenis – “Sincer, am fost fericită. Am avut o perioadă foarte greau anul trecut, în care plângeam în orice zi mă duceam la tenis. Eram foarte tristă și nu știam de ce. Am fost și la psiholog. Mi-am dat seama că e din cauza stresului datorat tenisului”

11:25 – Atracție către psihologie și antrenorat. Echipă cu prietenul ei, Toni Stanca, la clubul care se va deschide “Unda”, fostul club Oasis

13:45 – flagelul părinților toxici din tenis

18:29 – despre cazul de dopaj al Simonei Halep

21:48 – “În România ne place să comentăm, să scoatem lucrurile negative în față”

22:34 – “Nadal m-a invitat o dată să joc ping-pong. Mi-a fost rușine și am zis că nu”. Am făcut un Emma Răducanu un antrenament, m-am intersectat cu Iga, Ruud, Tsitsipas, etc.

24:57 – “De bulliyng am avut parte la școală”

27:54 – “Nu am o părere foarte bună despre Biserică, dar cred în Dumnezeu”

28:05 – despre tatuaje și cățelușa ei, care vine la meciuri

29:23 – Vrea să facă Facultatea de Psihologie și să joace meciuri în circuite închise

30:40 – agresivitate vs. empatie și permisivitate, ca metode de antrenament

32:25 – premii egale la băieți și la fete? De ce reprezentantele sexului frumos din tenis din România au rezultate mai bune decât băieții. “Nu e corect că sunt foarte mulți bani îndreptați către primii 100. Iar restul..”

35:23 – despre căderile psihice din tenis și hateri

Podcastul Business Philosophy, care este moderat de Romeo Chiriac, este sprijinit de Aqua Carpatica.

Stiri recente

Nadal, eliminat în turul al doilea de la Barcelona

Rafael Nadal a fost învins în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona. Alex de Minaur (25...