Mircea Lucescu, anunț după decesul „Regelui”: „Tricoul lui Pele este la mine”

Pele e singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970). El era internat încă din 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie contra unui cancer de colon diagnosticat în 2021 şi pentru tratarea unei infecţii respiratorii.

Pe 21 decembrie, echipa de medici a semnalat că tumoarea a avansat şi că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncţiilor la rinichi şi inimă.

Decesul lui Pele vine la 11 zile după încheierea Cupei Mondiale din Qatar.

Mircea Lucescu, anunț după decesul „Regelui”: „Tricoul lui Pele este la mine”

Pele a murit la 82 de ani.

„România are ceva de la Pele. Tricoul lui este la mine. Nici nu l-am spălat de atunci, are încă urme de iarbă. Eram destul de aproape de el ca vârstă. Avea o imagine extraordinară, îl priveam ca pe un extraterestru.

În ianuarie 1970, cu o jumătate de an înaintea turneului final, am fost în turneu în Brazilia. Și am locuit la Plaza, pe vestita Copacabana, același hotel la care au venit și brazilienii pentru vizita medicală și testele fizice.

Am stat câteva zile împreună. Rică (n.r. Răducanu) le-a ieșit în față și l-a luat în brațe pe Pele, așa, mai tare, l-a strâns puțin. Am discutat atunci cu el, cu ei, ceea ce ne-a ajutat, pentru că i-am văzut cum sunt. Înainte, ne era puțin teamă de ei. Apoi, acea teamă a dispărut, chiar dacă ne-au impresionat cu constituția lor fizică. Nu eram obișnuiți să vedem brazilieni atât de bine fizic, chiar și cei mici, cu musculatura dezvoltată.

Nu-mi mai amintesc dacă vorbisem cu el dinaintea partidei (n.r. despre schimbul de tricouri) sau pur și simplu ne-am nimerit unul lângă altul, acolo, în iarbă. Tricoul meu, cel pe care i l-am oferit lui Pelé, am înțeles că a fost expus de FIFA la muzeul fotbalului de la Moscova, la Mondialul din 2018. Probabil că l-a donat cineva”, a spus Mircea Lucescu, citat de GSP.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...