Te asteptam si pe retelel sociale

Auto

Marile Premii de Formula 1 ale Australiei şi Chinei vor fi reprogramate

Marile Premii de Formula 1 ale Australiei şi Chinei, prevăzute pe 21 martie respectiv 11 aprilie la Melbourne şi Shanghai, sunt pe punctul de a fi reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus, conform unor surse apropiate de organizatori, citate de AFP.

Cele două curse urmează să fie amânate pentru a doua parte a anului, iar circuitul italian de la Imola, revenit anul trecut în calendar din cauza pandemiei de coronavirus, şi circuitul lusitan Algarve, care a găzduit în premieră o cursă în 2020, ar putea prelua cele două date eliberate din calendarul 2021.

O asemenea modificare ar permite conservarea celor 23 de curse prevăzute de Formula 1 în 2021, iar sezonul ar urma să înceapă pe 28 martie, pe circuitul Sakhir din Bahrain, cu o săptămână mai târziu decât cursa inaugurală de la Melbourne. Anul trecut, cursa din Australia a fost anulată cu câteva ore înaintea primelor antrenamente libere, după multe ezitări. Anunţul că unul dintre membrii echipei McLaren a fost testat pozitiv la coronavirus a forţat echipa britanică să se retragă, declanşând procesul care a dus în final la anularea Marelui Premiu al Australiei.

Ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 a avut un calendar redus de la 22 la 17 curse programate în Europa, Rusia, Turcia şi Golful Persic, fără spectatori şi urmând măsuri sanitare drastice în bule biosecurizate.

Calendarul Formulei 1 din 2021 a fost publicat în noiembrie, dar etapa a 4-a, din 25 martie, urma să fie confirmată şi Vietnamul avea cele mai mari şanse de a debuta cu un Mare Premiu.