Manolache Florentina – instructor indoor cycling și group fitness – “De la vis la realitate”“De la vis la realitate”

“Flory in acțiune!”

Numele meu este Florentina și am început să practic indoor cycling în urmă cu un an. Nu aș putea spune că a fost “dragoste la prima pedală”, dar undeva pe aproape.

Îmi amintesc cu emoție prima dată când am participat la o astfel de clasă și cele 60 de minute de pedalat mi s-au părut o eternitate. Ora respectivă a fost extrem de grea, dar m-a ajutat să-mi depășesc limitele și să ies din zona mea de confort.

Fiecare oră de cycling ce a urmat a fost mereu o nouă provocare, ceea ce m-a ajutat să am o altă viziune asupra sportului și m-a făcut să îmi doresc să fiu mai mult decât un simplu client. Astfel am urmat cursuri de specializare în indoor cycling și, prin multă muncă, pasiune și răbdare visul meu a devenit realitate.

Indoor  Cyclingul este cel mai complex antrenament cardio, este o provocare adresată atât trupului cât și minții.

Pentru orele de indoor cycling se recomandă echipament special care constă în pantaloni cu căptușeală interioară care atenuează disconfortul cauzat de statul în șa, tricou sau maiou dintr-un material care să lase pielea să respire și pantofi cu talpă cât mai tare sau pantofi speciali de indoor cycling care au un sistem ce permite prinderea acestora de pedală (sistem SPD). De asemenea, nu trebuie neglijate sticla de apă și prosopul, fără de care suntem ca “un pește pe uscat”.

Rezultatele se pot observa cu ușurință după o lună de indoor cycling, acestea constând în: tonifierea corpului, creșterea rezistenței la efort, reducerea considerabilă a depozitelor de celulită, pierderea  kilogramelor în plus, amplificarea stării de bine și creșterea încrederii în sine. Toate beneficiile obținute practicând indoor cycling pot fi amplificate printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Dacă îți plac provocările, vrei să ieși din zona de confort și să-ți depășești limitele, te aștept la o clasă de indoor cycling cu voie bună și multă energie. Mă găsești în locațiile Stay Fit Gym sau pe pagina de Facebook la adresa: https://www.facebook.com/manolache.florentina.73

Manolache Florentina – absolventă a cursurilor de aerobic fitness ale Asociației “Succes în Educație și Sport”