Jandarmeria a aplicat 17 sancţiuni la Rapid – FCSB, iar organizatorul jocului a fost amendat cu 5.000 de lei

Jandarmeria Bucureşti a anunţat că după meciul Rapid – FCSB, din etapa a V-a a play-off-ului Superligii, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.170 lei.

De asemenea, organizatorului jocului i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale (amendă şi avertisment scris) în valoare totală de 5.000 de lei.

Iar societăţii specializate de pază două sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 13.000 de lei.

Potrivit Jandarmeniei, au fost constatate şi întocmite 4 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

– 3 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (pentru nerespectarea interdicţiei de a fi prezent la competiţii sportive).

De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.170, astfel:

–  15 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;

– o sancţiune contravenţională în conformitate cu predederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;

– o sancţiune contravenţională în conformitate cu H.G. nr. 643/2020 privind sistemele de aeronave fără pilot la bord (pentru folosirea unei drone fără autorizaţie într-o  zonă publică).

Totodată, au fost aplicate 6 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale (amendă şi avertisment scris) în valoare totală de 5.000 de lei, iar societăţii specializate de pază două sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de  13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008  privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, conform Jandarmeriei.

Rapid Bucureşti a învins, acasă, scor 1-0, formaţia FCSB, în ultimul meci al etapei a cincea din play-off-ul Superligii.

 

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...