Ionuț Lupescu se mută în Arabia Saudită! Ce job și-a găsit fostul mijlocaș al Generației de Aur

onuț Lupescu pleacă din țară începând cu 1 noiembrie.

El a acceptat oferta federației de fotbal din Arabia Saudită, care i-a propus să preia rolul de director tehnic al tuturor loturilor naționale. Începând cu 1 noiembrie, Lupescu se mută la Riyadh și va începe un contract valabil pentru trei ani.

,,Am fost în discuții cu ei de prin februarie. Nu prea mă bătea gîndul să merg acolo. Dar au insistat în toate aceste luni, mi-au zis că au nevoie de cel mai bun om și m-au convins cu un proiect extrem de interesant. E vorba despre un plan strategic pe zece ani, menit să creeze o nouă identitate fotbalului saudit, de la echipele naționale și competiții până la formarea de antrenori și grassroots”, a confirmat Lupescu pentru GSP.ro.

,Au venit arabii acum după mine să gestionez pe bani mulți ceea ce am vrut să fac pe bani puțini în România. Un paradox! Am semnat pe trei ani. De la 1 noiembrie mă mut la Riyadh și începem treaba. E o generație tânără în administrația saudită, nu mai cunosc pe nimeni din perioada când am jucat în Arabia Saudită timp de șase luni, la finalul carierei”, a mai spus Lupescu. El a evoluat pentru Al-Hilal pe finalul carierei de jucător, în urmă cu 20 de ani.

Lupescu a candidat împotriva lui Răzvan Burleanu la ultmele alegeri FRF, însă nu a reușit să câștige mandatul de președinte, deși era susținut de foștii săi coechipieri din Generația de Aur, de Mircea Lucescu și de Cristi Chivu. Apoi, Lupescu s-a întors pentru o perioadă la UEFA.

Stiri recente

Rapid a învins în derby-ul cu FCSB, 2-0. Giuleștenii, neînvinși în fața campioanei

Rapid a învins FCSB, 2-0, în ultimul meci din etapa a 10-a a play-off-ului Superligii. Echipa din Giulești a câștigat...