Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

INTERVIU/ MITITELU, DIN GALERIE LA PRIMARIE

Universitatea Craiova a înviat cînd toată lumea se grăbea să îi cînte prohodul. Cu acelaşi antrenor pe care Dinel Staicu dădea o Dacia 1100 şi un apartament în Ferentariul Craiovei, nişte jucători despre care nimeni nu ştia nimic în urmă cu trei,doi ani au o creştere de randament demnă de remarcat. Consecvent unui proiect care scoate în faţă fotbalişti din oltenia şi ascute mereu securea războiului cu Bucureştiul, Mititelu, fost şef de galerie, mai are un plan, la fel de surprinzător şi de ambiţios: Primăria Craiovei

SportM: Returul acesta a arătat o Universitatea Craiova în formă. Este doar începutul sau aici doreaţi să ajungeţi?
Adrian Mititelu: Mai avem pînă să speriem lumea. Deocamdată, vrem să facem o infrastructură bună, inclusiv la nivelul juniorilor şi echipei de tineret. Avem „Primavera”, urmează să înfiinţăm şi „Ghiocelul”, echipe pe care să le promovăm pînă în liga a doua, respectiv a treia. De la aceste loturi de copii şi de la tineret, dacă scoatem doi, trei jucători pe an, e suficient. De la 12 ani, orice fotbalist va trebui să facă antrenament în acelaşi sistem cu echipa mare, va avea aceleaşi condiţii de pregătire, medicaţie şi hrană.

SportM: Aveţi vreun model occidental pentru dezvoltarea clubului?
Mititelu: În Olanda şi în Germania se practică aşa ceva. Mai luăm de la ei, mai aducem şi noi ceva, dar una peste alta, eu sînt iniţiatorul proiectului.

SportM: Pentru eficienţă economică sună bine, dar pe plan sportiv?
Mititelu: În patru ani dorim să ajungem în cvartetul de sus, care domină campionatul. De prea multă vreme această echipă are un destin nemeritat. O fi adevărat că în 1991 am fost campioni, în 1993 am ieşit pe trei, iar doi ani mai tîrziu am fost vicecampioni, dar asta a trecut. Nu vreau să ajungem ca UTA sau Universitatea Cluj, care acum trăiesc din amintiri.

SportM: Nu aveţi nevoie şi de foşti fotbalişti importanţi ai Universităţii pentru acest proiect?
Mititelu: Asta e altă problemă despre care se discută prea mult. Dacă au fost mari fotbalişti, nu înseamnă că sînt şi buni manageri. Au fost mari pe teren, asta e altceva”¦ De ce să luăm drept model tot ce spun ei? Eu nu şutez ca ei, ei poate nu sînt manageri aşa cum cred eu că ar trebuie să fie.

SportM: Vorbiţi de baza de pregătire a clubului, dar nu vă înţelegeţi cu primarul.
Mititelu: Eu cînd am preluat de la Dinel Staicu, am moştenit şi un contract de concesiune a bazei sportive pînă în 2010. Sper să nu mai fie actualul edil pînă atunci, pentru că eu o să investesc în continuare în stadion. Lojele şi vestiarele sînt cele mai moderne din ţară, iar terenul va fi impecabil după ce terminăm lucrările. Problema e că acest primar, cu care am fost în război pentru anumite interese economice, odată ajuns acolo a început să îmi pună beţe în roate. Mi-a inventat nu ştiu ce probleme economice, mă rog, tot felul de şicane. Cu aceste lucruri mi-a afectat şi imaginea, pentru că, vrînd, nevrînd, o echipă de fotbal, mai ales ca Universitatea Craiova, este şi un mare furnizor de imagine.

SportM: Din acest motiv vreţi să candidaţi la primărie?
Mititelu: Nu. Vă dau cuvîntul meu că nu am vrut şi nu vreau decît să ajut Universitatea Craiova să fie acolo unde trebuie. Dar dacă numai astfel pot scăpa de acest om, voi candida. Eu iniţial am vrut să susţin alt candidat, cel mai autorizat pentru a-i lua locul lui Solomon, dar se pare că nimeni nu este îndeajuns de bine cotat pentru a-l detrona. Eu am acest capital de simpatie în oraş, datorat Universităţii, şi, dacă va fi nevoie, voi încerca să îl folosesc. Sondajele sînt încurajatoare.

SportM: Nu v-a contactat nici un partid politic?
Mititelu: Nu au, domnule, nici o şansă în Craiova. Ä‚sta e un oraş atipic şi din punctul de vedere al opţiunilor politice. Nu contează partidul.

SportM: Chiar aşa de rea e relaţia cu primarul?
Mititelu: Da, mai ales că el a vrut să mă încurce. A fost un moment crucial atunci. E vorba despre meciul cu Astra, dacă vă mai aduceţi aminte, cînd eram în Divizia B. Atunci el a stins nocturna, sperînd să ne dea meci pierdut. Noroc că am rezolvat pana, pentru că la final, dacă nu aveam acele trei puncte, jucam baraj, în locul Unirii Urziceni. Şi la baraj se poate întîmpla orice.

SportM: Mai aveţi resentimente împotriva Bucureştiului?
Mititelu: Bineînţeles. Dacă nu erau acei „manageri” de la Bucureşti, Craiova era acum mult mai sus. De zece ani tragem ponoasele acelei influenţe.

SportM: Ce aţi spus cînd l-aţi auzit pe Neţoiu declarînd că şi-a pus un oraş întreg în cap pentru a ajuta Dinamo?
Mititelu: Acum şapte ani, cînd am spus acest lucru, eram considerat un zurbagiu din Oltenia. Marii formatori de opinie de la ziarele din Bucureşti m-au făcut aşa! Acum se vede că zurbagiul a avut dreptate.

Citeste mai multe!