Cupa UEFA/ Mutu si Contra lupta pentru semifinale

Cei doi internaţionali români caută, joi, biletul pentru penultimul act al Cupei UEFA. În timp ce Fiorentina înfruntă acasă PSV, revelaţia Getafe trebuie să se ţină tare pe „Allianz Arena”, contra lui Bayern

„Bayern este favorita Cupei UEFA şi evident că este o onoare să jucăm împotriva germanilor. Chiar dacă vom fi eliminaţi, nu va fi un dezastru, pentru că vom cădea de pe un cal mare”, au fost vorbele lui Michael Laudrup, antrenorul lui Getafe, vizavi de tragerea pe care i-au hărăzit-o sorţii formaţiei iberice. Meciul din Bavaria va fi un test major pentru micuţa echipă din suburbiile Madridului, care nu este însă străină de surprize. Trupa lui Contra a cîştigat o grupă din care au mai făcut parte Tottenham şi Anderlecht, ultima „victima” lui Bayern în optimile competiţiei. Otmar Hitzfeld este conştient de calitatea adversarilor: „Aş fi vrut să evităm Getafe, o echipă bună şi imprevizibilă”.

Fiorentina lui Mutu primeşte pe „Artemio Franchi” vizita campioanei Olandei, PSV Eindhoven, care a eliminat pe Tottenham în faza precedentă. Aşteptările sînt mari, în primul rînd de la golgheterul român. „Jucătorii de clasă mondială vor face diferenţa contra lui PSV, o echipă care ne e superioară la capitolul experienţă”, a declarat Cesare Prandelli, care nu va putea conta pe Gamberini, accidentat. Dacă va trece de gruparea batavă, Fiorentina va întîlni cîştigătoarea „sfertului” Rangers – Sporting. Scoţienii au eliminat-o pe Werder Bremen şi îşi aduc aminte cu plăcere că în 1972 au mai trecut o dată de Sporting în drumul lor spre cîştigarea Cupei Cupelor. „Rangers n-a primit gol acasă în fazele eliminatorii. Presimt că va fi greu”, a anticipat antrenorul „leilor” lusitani, Paolo Bento.

În fine, pentru cel de-al patrulea loc în „careul de aşi” se vor lupta Bayer Leverkusen şi Zenit Sankt Petersburg. Oamenii lui Skibbe vor să tranşeze calificarea de pe BayArena, însă cine crede că va fi uşor se înşală. La Zenit se simte mîna lui Dick Advocaat, iar deturnarea lui Olympique Marseille stă mărturie. Probabil că prioritatea ruşilor va fi să marcheze în Germania, pentru ca apoi să termine treaba acasă.