INTERVIU/ Constantin Schumacher: ”FC Arges este revelatia acestui campionat”

0
93

Fostul căpitan al Rapidului s-a lansat în afaceri în urmă cu două săptămâni. Constantin Schumacher şi-a deschis o grădiniţă în localitatea argeşeană Ştefăneşti, unde şi locuieşte de ani buni. “Schumi-gol” îşi continuă şi cariera de fotbalist şi evoluează la divizionara secundă Internaţional Curtea de Argeş şi visează să-şi ducă echipa în Liga I

SportM: Schumi, cum a fost anul 2008 pentru tine?
Constantin Schumacher: Nu a fost unul prea reuşit. Abia în a doua parte a anului mi-am găsit o echipă la care să-mi doresc şi eu să joc şi am semnat pentru Internaţional Curtea de Argeş. Sper să-mi duc la bun sfîrşit acest contract şi mă gîndesc să fac următorul pas, cel spre antrenorat.

SportM: Te-ai întors în Argeş, eşti din nou acasă.
Schumacher: Am fost cîţiva ani buni în China sau Ucraina, foarte departe de casă, iar acest lucru mi-a lipsit. Acum sînt lîngă familia mea, iar acest lucru este cel mai important pentru mine.

SportM: Nu e un pas înapoi acest transfer în liga secundă?
Schumacher: Ţinînd cont că am jucat atîţia ani la un nivel foarte înalt, se poate spune că este un pas înapoi. Dar aici sînt planuri mari şi se doreşte promovarea, şi aş vrea să pun şi eu umărul la îndeplinirea obiectivului. În ultimele şase meciuri din tur am obţinut şase victorii, sper să continuăm pe aceeaşi linie şi în primăvară.

SportM: În iarna anului 2003 ai plecat de la Rapid în China, cum priveşti acum acea mutare?
Schumacher: Din punct de vedere material, mi-a fost foarte bine, şi era normal să mă gîndesc la acest aspect, pentru că trebuia să asigur viitorul familiei mele. Analizînd acum şi văzînd cum a evoluat fotbalul, sincer, îmi pare rău că am plecat de la Rapid în 2003. Cred că puteam să dau mult mai mult, atît la echipa naţională, cît şi la Rapid, şi puteam să-mi găsesc un club în Europa la care să plec. Alegerea a fost făcută, anii au trecut şi este imposibil să mai dăm timpul înapoi acum.

SportM: Ce spui despre Rapidul din acest campionat?
Schumacher: Rapid a fost şi va rămîne echipa mea favorită, pentru că am avut acolo cele mai mari satisfacţii. Din păcate, Rapid a făcut nişte transferuri bombă, care nu au impresionat decît în primele etape. Eu sper să-şi revină în această iarnă şi să ajungă din nou în fruntea clasamentului, dar cred că le va fi foarte greu.

SportM: Vasile Maftei este cel mai bun prieten al tău. Eşti mulţumit de randamentul pe care l-a dat pe postul de fundaş dreapta?
Schumacher: Este un post inedit pentru el, după ce a jucat atîta timp libero sau fundaş central. În banda dreaptă trebuie să alerge mai mult, să centreze, dar pînă acum şi-a făcut bine treaba. Evoluţia lui Vasile este de apreciat, mai ales pentră că joacă pe o parte pe care nu este ajutat prea mult de mijlocaşi la faza defensivă.

SportM: Ai jucat şapte sezoane la FC Argeş, ce părere ai despre actuala echipă din Piteşti?
Schumacher: FC Argeş este revelaţia acestui campionat. Nu au făcut cine ştie ce transferuri, dar au un antrenor foarte bun, care a reuşit să le insufle jucătorilor săi o mentalitate de învingător. Eu îi felicit pe această cale şi îmi doresc să reuşească şi un retur la fel de bun. Sper ca domnul Penescu să-i lase în pace şi să nu pună presiune în plus pe ei, pentru că este cunoscut drept un om foarte impulsiv.

Continuarea interviului numai în numărul 143 al revistei Sport Magazin (6-12 ianuarie 2009)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here