EDITORIAL STEFAN LECCA/ Mutu traieste!

0
119

A împlinit 30 de ani. Pare ciudat când spune că a îmbătrânit, pentru că şi-a păstrat acelaşi aer şmecheresc de când era doar un puşti talentat. Dar au trecut anii şi peste el ca peste noi toţi. Şi încă ce ani… Plini rău de tot.

În tot acest timp, a învăţat fotbal, a refuzat să iasă de pe teren cînd îl schimba antrenorul, l-a enervat pe Vlădoiu, s-a transferat în Italia şi Anglia, şi-a luat maşini şi telefoane exagerat de scumpe după gustul presei, a marcat goluri, l-a citit pe Dostoievski, s-a drogat, s-a căsătorit de două ori, a devenit liderul naţionalei României şi este iubit şi urît de foarte mulţi oameni.

Adrian Mutu este o marcă de succes. Iar eu îl consider un model pentru reuşită. Nu trebuie să-l urmezi chiar pas cu pas, pentru că i-ai repeta şi pe cei strâmbi făcuţi de “Briliant”, dar el a arătat tuturor şi cum poţi să ajungi în vârf şi cum poţi să revii acolo după ce te-ai prăbuşit.

Mulţi spun că seamănă cu Beckham, iar alţii că nu a făcut altceva decât să-l copieze. Poate că s-a inspirat puţin din stilul vestimentar al starului englez, dar Adi a plecat de lângă Piteşti, iar David de lângă Londra. Drumul românului a fost infinit mai greu şi tocmai de aceea reuşita lui trebuie să ne bucure şi să ne facă să-i trecem cu vederea derapajele. Fac parte din viaţă, din viaţa pe care Adi o trăieşte la maximum. Abia a împlinit 30 de ani, dar a aflat ceva ce mulţi nu realizează decât, poate, pe patul de moarte: că trăim o singură dată.

Citeşte continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here