EXCLUSIV/ Liviu Ciobotariu: „Loti isi va pazi trofeele”

Fotbalul belgian a crescut foarte mult în ultimul timp. Deşi nu este un campionat bogat, Jupiler League adună echipe de valoare. Personal, simt o diferenţă vizibilă faţă de vremea când evoluam eu în Belgia, în sensul unui salt valoric. Actualul sezon cred că va fi dominat de aceleaşi puteri. De fapt, va fi probabil o luptă pe care am urmărit-o cu atenţie şi în campionatul trecut.

Anderlecht se va lupta din răsputeri să o detroneze pe Standard Liege. E clar şi normal ca bruxellezii să fie cu gândul doar la vendetta. Posibil, chiar foarte posibil ca, în acest război purtat în doi, să ne trezim cu o armată dornică de luptă venită din Bruges.

Cred însă că Boloni va şti să îşi i-a măsuri de precauţie. A acumulat o experienţă enormă şi cunoaşte fotbalul belgian ca pe propriile buzunare. În plus, Boloni este tipul de antrenor care ştie să îşi apere trofeele câştigate cu atâta trudă.

Altfel, îi înţeleg şi supărarea care îl apasă. Am înţeles că, un jucător român, Grozav parcă, a fost la un pas să semneze cu Standard Liege după care, inexplicabil, s-a sucit. Sincer, nu m-ar fi mirat să facă un astfel de gest un fotbalist consacrat, cu o valoare de piaţă ridicată, dar altfel, chiar îmi este greu să înţeleg. Am înţeles că Boloni ar fi declarat că nu va mai transfera jucători din România. Nu este treaba mea, însă tind să cred că supărarea, justificată, a lui Loţi este doar de moment şi va reveni la sentimente mai bune vizavi de jucătorii din România.