EXCLUSIV/ Ion Viorel: “Imi este dor de Germania”

S-a dat startul într-o nouă ediţie de campionat în Germania şi pot spune că mă aştept să avem din nou parte de un sezon la fel de încins şi imprevizibil ca şi precedentul. Cred că vor fi multe surprize şi în această stagiune. Dacă în România se întâmplă astfel de lucruri, precum titlul luat de CFR Cluj în urmă cu doi ani sau cel cucerit de Unirea Urziceni în ediţia anterioară, atunci nu trebuie să ne mire că în Bundesliga avem parte de tot felul de răsturnări de situaţie.

Recunosc faptul că îmi este dor de fotbalul de acolo, ultima dată când am fost pe un stadion la un meci de Bundesliga fi ind atunci când mi-am luat “Licenţa Pro” de antrenor, la un meci Borussia Dortmund-Werder Bremen. Chiar mă gândeam ca anul ăsta să îmi iau familia şi să mergem la un meci. Aş prefera tot la Dortmund, pentru că fanii Borussiei sunt de-a dreptul incredibili. Atmosfera pe care aceştia o creează este una unică, ţi se face pielea de găină când te afli în mijlocul lor. Însă să nu vă gândiţi că se întâmplă lucruri asemănătoare cu cele de pe stadioanele româneşti. Acolo, chiar şi la un joc al rivalelor Borussia şi Schalke, veţi vedea o “mare” de galben şi negru în care se regăsesc chiar şi câteva mii de fani ai adversarilor, fără să existe pericolul unei altercaţii. Este un exemplu de civilizaţie.

Referitor la acest sezon pot spune că Schalke intră acum în cărţi. Felix Magath este un tehnician care şi-a pus amprenta la orice echipă la care a antrenat. Contează enorm cum te porţi cu jucătorii, aţi văzut ce s-a întâmplat cu Klinsmann care a fost prea apropiat de ei şi i-a scăpat din frâu. Bayern avea clar cel mai puiternic lot şi la fel se întâmplă şi anul acesta, însă acum, cu Louis van Gaal la “timonă”, cred că vor juca altceva. Hoffenheim nu cred că va mai fi acolo sus dar cel mai rău îmi pare de Borussia. Păcat de fanii lor, ar merita să se bată din nou la titlu.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...