EXCLUSIV/ Ilie Dumitrescu: “Tottenham a invatat din greseli”

Este un început interesant de sezon în Anglia. Faptul că Tottenham şi Manchester City ameninţă supremaţia granzilor nu poate decât să crească nivelul spectacolului. Este însă prea devreme să tragem nişte concluzii. Tottenham a dezamăgit în ultimii ani şi cred că suporterii fostei mele formaţii sunt foarte încântaţi că treaba merge în sfârşit ceva mai bine.

Harry Redknapp este genul de antrenor care construieşte echipe în timp. Dacă va fi lăsat să îşi facă treaba, Tottenham ar putea avea rezultate în viitorul apropiat. Se pare că cei din conducerea clubului au învăţat puţin din greşeliile trecutului şi nu au mai aruncat cu banii pe fereastră, în acest mercato, pe jucători umflaţi de presă.

Tottenham are tradiţie, bani şi jucători de valoare. Mai este nevoie doar de puţină răbdare şi de o strategie coerentă pe termen lung. M-aş bucura să redevină o formaţie de top în Anglia şi în Europa. Partida cu Manchester United din acest week-end este un examen important pentru ea. Nu a mai reuşit rezultate bune în ultima perioadă în faţa băieţilor lui Ferguson. Un eventual succes ar fi în acest context o adevărată mină de aur, mai ales pentru orgoliul suporterilor.

Sunt curios cum va evolua Manchester City în acest sezon pentru că a avut un start perfect. În opinia mea, a avut o campanie de achiziţii inspirată. Spre deosebire de alţii ani, nu a mai transferat doar atacanţi şi mijlocaşi. Şi-a dat seama probabil că o formaţie puternică trebuie să aibă în primul rând un compartiment defensiv de valoare.

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...