Emma Răducanu visează să câştige turneul de la Wimbledon

Emma Răducanu a declarat că va reveni pe teren în sezonul următor, după ce s-a confruntat cu o serie de accidentări și spune că visează să câştige turneul de la Wimbledon.

Ea a ratat trei dintre cele patru turnee de Grand Slam din acest sezon, după ce a fost operată la gleznă şi la ambele încheieturi în luna mai, ieşind din top 200 mondial.

“Sezonul următor mă voi întoarce”, a declarat jucătoarea de 20 de ani pentru BBC Londra.

“În acest sezon, toate turneele de slam s-au terminat, aşa că a fost dificil să le privesc cum trec, dar am încercat să rămân calmă cât mai mult posibil şi să mă concentrez pe recuperarea mea”, a declarat sportiva.

Răducanu s-a confruntat cu o serie de accidentări de la uimitoarea sa victorie la US Open în 2021.

Fostul număr unu britanic nu a trecut de turul doi al niciunui Grand Slam de când a devenit prima britanică din ultimii 44 de ani care a câştigat un titlu major la simplu.

Întrebată despre modul în care face faţă criticilor, Răducanu a spus: “Faptul că încă se vorbeşte despre mine chiar dacă nu sunt la aceste evenimente este doar un compliment. Cineva mi-a spus ‘fă-ţi griji când nu se vorbeşte despre tine'”.

Răducanu a revenit pe terenul de antrenament în august şi, în ciuda faptului că a jucat doar 10 meciuri în 2023, speră să revină la o formă mai bună şi să îşi îndeplinească visul de a câştiga turneul de la Wmbledon.

“Să câştig titlul la Wimbledon este încă visul suprem”, a spus ea.

Stiri recente

Zverev s-a calificat în finala de la Roma

Alexander Zverev s-a calificat în finala turneului ATP 1000 Masters de la Roma, după ce a trecut în semifinale...