EDITORIAL STEFAN LECCA/ Noi va lasam

În ultima etapă a nins şi ca de fiecare dată cînd se întîmplă asta aud peste tot celebra cugetare a preşedintelui: „Iarna nu-i ca vara”. Mie mi-au rămas întipărite în minte trei asemenea fraze, toate trei rostite după evenimentele din 89.

Prima a fost, în ordine cronologică, a lui Brucan: „Românii vor avea nevoie de 20 de ani pentru a deprinde democraţia”, a doua, cea despre care am pomenit deja iar a treia îi aparţine lui Cristi Borcea: „Lăsaţi-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor”.

Ei bine, deşi a nins suficient ca să mă facă să aleg avionul în locul maşinii pentru un drum în Germania, uite că eu merg pe mîna lui Borcea şi o să vorbesc despre motivele pentru care şeful lui Dinamo vroia să-i lăsăm pe cîini să se antreneze pentru Ligă.

Vă voi prezenta mai jos care sînt aceste motive în viziunea cercetătorilor americani de la Universitatea din”¦, hai că am glumit, asta cu cercetătorii care chipurile studiază şi importanţa diametrului secţiunii rîmei de vîrstă medie din Pipera asupra capacităţii de efort a sportivilor care beau dimineaţa lapte produs în curtea patronului, este apanajul tabloidelor. Eu de fapt am vorbit cu doi prieteni şi am ajuns la o concluzie unanimă. Dinamoviştii se pregăteau în mare secret ca pentru maraton.

Champions League nu e de noi, dar nu pentru că sînt adversari puternici, ci pentru că sînt mulţi. Cum ai trecut de preliminarii, dai direct de grupe, nu ca în UEFA unde ieşi liniştit din primul tur. Asta a aflat Borcea şi a ordonat alergări lungi, de dimineaţa pînă seara, în loc de fotbal. Steaua şi CFR-ul nu s-au prins şi uite ce obosite sînt. Degeaba pierd, că tot nu sînt încă eliminate şi iată ce greu le este în Liga I”¦

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca