Echipa turului – Mijlocas defensiv: Gabi Muresan/ Model pentru copii

În urmă cu aproape cinci ani, se chinuia în a treia ligă, bântuit de gândul de a renunţa la fotbal, iar acum numele său a ajuns unul cunoscut în Europa fotbalistică. Gabi Mureşan poate reprezenta un model pentru un copil care visează să ajungă într-o bună zi fotbalist

În mod sigur, în momentul în care va agăţa ghetele în cui, Gabriel Mureşan va scrie o carte. Va fi un roman stufos, între paginile căruia cititorii vor descoperi ce înseamnă munca şi răbdarea de a-ţi construi o carieră în fotbal. Iar atunci când norocul îşi bagă coada şi îţi zâmbeşte, pasul către celebritate se face într-un timp extrem de scurt. Mureşan a avut nevoie de mai puţin de cinci ani pentru a pleca în viteză din mocirla stadionului din Sovata şi a se opri pe magnificul “Stadio Olimpico” din Roma.

Cu ghetele în sertar

Fotbalul e frumos când îl priveşti din tribună şi citeşti prin ziare despre veniturile jucătorilor. În iarbă este însă altfel. Şi nu vorbim de gazonul primei divizii. Gabriel Mureşan s-a chinuit mult în tricoul ponosit al Mobilei Sovata, micuţa echipă din orăşelul său natal. Veniturile insignifiante l-au determinat să bage ghetele cu crampoane într-un sertar şi să plece la muncă în Germania. Fotbalul rămânea un vis neîmplinit. Norocul n‑avea să îi iasă în cale prin “străinătăţuri”. Şansa a venit tot din fotbal şi a prins chipul blând al lui Neluţu Sabău.

Derulare rapidă

Restul parcă a venit de la sine, într-o succesiune de imagini derulate pe viteză maximă. Doar doi ani i-au trebuit lui Sabău pentru a-l transforma pe Mureşan într-un fotbalist cu ştaif. Apoi, “Moţul” i-a dat un brânci către succes. Doar că, într‑un Cluj transformat în colonie portugheză, Gabi a trebuit să strângă din dinţi şi să dribleze în vestiarul aglomerat de lusitani. Ce a urmat? Ştie orice copil. Imnul Ligii Campionilor şi Imnul României. Într-un timp atât de scurt! Iar Mureşan a învăţat exact ce era mai important. Să privească doar înainte.

Gabriel Mureşan

Post: Mijlocaş defensiv

Data naşterii: 13.02.1982
Locul naşterii: Sighişoara (Mureş)
Înălţime/Greutate: 188 cm/78 kg

Carieră: meciuri/goluri

2003-2004: Mobila Sovata (Liga a III-a) 25/6
2004-2005: Gaz Metan Mediaş (Liga a II-a) 12/3
2005-2006: Gloria Bistriţa (Liga I) 18/3
2006-2007: Gloria Bistriţa (Liga I) 31/8
2007-2008: CFR Cluj (Liga I) 22/0
2008-2009: CFR Cluj (Liga I) 10/2

Primul meci în Divizia A: 24.09.2005 Pandurii – Gloria 2-1
Primul meci în cupele europene: 16.08.2007 CFR Cluj – Anorthosis Famagusta 1-3
Primul meci la echipa naţională: 2.06.2007 Slovenia – România 1-2

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...