Echipa turului – Mijlocas defensiv: Gabi Muresan/ Intre Andone si Trombetta

0
124

Mureşan nu a fost unul dintre preferaţii lui Ioan Andone. Venirea lui Maurizio Trombetta avea să îi aducă însă postul de titular. Iar mijlocaşul defensiv a răspuns cu evoluţii excelente şi goluri marcate în momente-cheie

Deşi a devenit unul dintre jucătorii anului 2008, Gabi Mureşan a început sezonul cu stângul. Antrenorul CFR-ului de la acea vreme, Ioan Andone, nu-l agrea pe fostul bistriţean. Până în etapa a şaptea, Mureşan a tocit banca de rezerve a clujenilor. Andone s-a încumetat să îl arunce în luptă o singură dată, în partida pierdută de CFR în Giuleşti. Mureşan intra pe teren în minutul 79, la 1-0 pentru Rapid, mult prea târziu pentru a mai putea schimba ceva. De data aceasta, se poate spune că “Fălcosul” n-a avut ochi. Noul antrenor, italianul Maurizo Trombetta, a riscat în runda a şaptea. CFR conducea cu 2-1 la Bistriţa. În minutul 72, fostul bistriţean Gabriel Mureşan intra pe teren şi se punea zid în faţa careului lui Stăncioiu, apărând victoria echipei sale. O lege nescrisă a fotbalului spune că echipa câştigătoare nu se schimbă niciodată. Aşa a procedat şi Trombetta, însă italianul a avut un alt ochi. Acesta a judecat altfel evoluţia mijlocaşului defensiv în partida de la Bistriţa, iar verdictul său a fost unul ferm: Mureşan titular! Trombetta n-avea să se înşele, jocul prestat de Gabriel Mureşan în celelalte partide fiind apreciat de cele mai multe ori.

Marcator de ocazie

Mai mult decât atât, Gabriel nu s-a mulţumit deloc doar cu rolul de distrugător. Atunci cînd “perlele” din atacul CFR-ului şi-au dovedit neputinţa, în avanposturi şi-a făcut apariţia nimeni altul decât Mureşan. În etapa a zecea, într-o partidă extrem de dificilă, la Galaţi, Mureşan înscria un gol cu valoarea unui punct de aur. Şi ca o pledoarie pentru succes, fotbalistul clujean avea să încheie anul zâmbind, cu un gol înscris în ultima etapă, în poarta Mediaşului, pentru o victorie la limită, cu 2-1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here