Dinamo și UTA vor face apel la decizia Comisiei de Disciplină

Dinamo București și clubul UTA Arad anunţă că vor face apel la decizia Comisiei de Disciplină a FRF, prin care urmează să joace meciuri fără spectatori.

Clubul Dinamo afirmă că decizia Comisiei de Disciplină a FRF, prin care a fost sancţionat cu patru meciuri cu porţile închise, reprezintă o palmă dată fotbalului. Dinamo anunţă că va lupta cu toate forţele, transparent şi regulamentar, pentru dreptul suporterilor săi.

”Hotărârea de astăzi a Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) reprezintă o palmă dată fotbalului şi dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deţinători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a creşte media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, şi cu fotbalul, în Uniunea Europeană. 

Susţinem necondiţionat descurajarea oricăror forme de violenţă pe stadioane şi considerăm că prevederile legale şi regulamentare trebuie aplicate, direct şi proporţional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranţă zero!

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă şi responsabilă, în deplin acord cu legislaţia şi normele de civilizaţie. Dinamo nu are în spate doar istorie şi performanţă, Dinamo de astăzi trăieşte pentru suporteri.

Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocaţi şi vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulţi ani în vigoare. Patru etape cu “porţile închise” înseamnă final de sezon, pentru suporterii noştri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Naţională. Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiţiei este ca fiecare club să-şi poată apăra şansele pe teren, beneficiind de susţinerea propriilor fani.Faptele antisociale, văzute de o ţară întreagă, nu pot rămâne fără consecinţele legale fireşti.

Jandarmii au partea lor de vină, clubul şi stewarzii, la fel.

Pe lângă sancţiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicţie generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!

Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu şi lung.

Ar fi, însă, injust, ca fanii noştri, celebri în toată lumea pentru pasiune şi creativitate, să nu îşi poată încuraja echipa favorită.

Dinamo va lupta cu toate forţele, transparent şi regulamentar, pentru dreptul suporterilor noştri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci”, a precizat clubul Dinamo.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDinamoBucurestiOfficial%2Fposts%2Fpfbid02carW5uEAsSVVYXswxtSQ8vDF8TNCWpcPJyVR9Bdzfrtu5T7eETkm72CgJsXkUoYml&show_text=true&width=500

Echipele Dinamo şi UTA Arad vor juca patru meciuri fără spectatori ca urmare a incidentelor petrecute la meciul direct, disputat la 8 martie, în etapa a 30-a din Superligă, a decis, miercuri, Comisia de Disciplină a FRF.

De asemenea, ambele grupări au primit câte o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Şi clubul UTA Arad anunţă că va face apel la această decizie.

UTA consideră că asociaţia SCU (Suporter Club UTA) are legătură cu acest caz, după ce ”fraţii de la CSA Steaua au fost chemaţi la luptă, punându-li-se la dispoziţie biletele gratuit(!), anticipându-se astfel, incidentele inevitabile dintre cele două grupări”.

”Cu privire la Hotărârea Comisiei de Disciplină din 27.03.2024: ”Mulţumim, SCU!”

În urma incidentelor petrecute la meciul Dinamo Bucureşti – UTA Arad, din data de 08.03.2024, clubul nostru a fost sancţionat cu o penalitate sportivă de 100 000 lei şi cu programarea a patru jocuri pe teren propriu fără spectatori, amendă record în istoria modernă a clubului.

Până în prezent, SCU a atacat autorităţile locale, persoane din conducerea oraşului, conducerea clubului UTA, jucători, antrenori şi alte persoane, dar nu s-a oprit la a împrăştia ură şi dezbinare…

SCU şi-a făcut magazin propriu, cu produse contrafăcute, ca să diminueze veniturile clubului.

Toate acestea au fost tolerate oarecum, dar a devenit de neacceptat, această ultimă acţiune prin care ”fraţii” de la CSA Steaua au fost chemaţi la luptă, punându-li-se la dispoziţie biletele gratuit(!), anticipându-se astfel, incidentele inevitabile dintre cele două grupări.

S-a creat astfel, cadrul “execuţiei” efective a abonaţilor clubului şi a suporterilor care veneau la meciuri, dar şi un impact negativ imens, asupra echipei.

Clubul a câştigat dreptul de a disputa mai multe meciuri acasă, în play-out-ul Superligii 2023-2024, însă vom fi cea mai dezavantajată echipă, rămânând cu un singur meci desfăşurat în faţa propriilor suporteri în această fază a competiţiei.

Cu sprijinul autorităţilor, vom lua toate măsurile pentru ca acest grup format din câteva persoane, din cauza cărora suferă acum un oraş întreg, să nu mai aibă acces pe stadion.

Ne cerem scuze, şi în numele lor, de la toţi utiştii adevăraţi.

Vă mai informăm că vom ataca prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină.

Hai UTA!”, este mesajul transmis de clubul arădean pe Facebook.

Echipele Dinamo şi UTA Arad vor juca patru meciuri fără spectatori ca urmare a incidentelor petrecute la meciul direct, disputat la 8 martie, în etapa a 30-a din Superligă, a decis, miercuri, Comisia de Disciplină a FRF.

De asemenea, ambele grupări au primit câte o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

” În temeiul art. 82.1 şi 3.e, art. 83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art. 27 din RD, se sancţionează SC Dinamo 1948 SA cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei.

În temeiul art. 82.2 şi 3.e şi art.83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art.27 din RD, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu măsura programării meciulor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei.

AFC Hermannstadt vs. Dinamo – Incidente – În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitatea sportivă de 33.750 lei”, anunţă lpf.ro.

Înaintea meciului, mai multe brigăzi ale celor două formaţii s-au bătut pe străzile din jurul arenei, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Suporterii echipei UTA Arad au fost susţinuţi de suporteri ai celor de la CSA Steaua.

PJoia trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat că au început urmărirea penală faţă de şapte persoane care au participat la bătăi înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele Dinamo Bucureşti şi UTA Arad. Pentru patru dintre inculpaţi, anchetatorii au cerut emiterea de mandate de arestare preventivă, instanţa dispunând arest la domiciliu în cazul unuia şi control judiciar pentru alţi trei. Alte trei persoane sunt plasate sub control judiciar prin decizie a procurorilor.

Ancheta vizează comiterea infracţiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuate fără drept, fapte prevăzute Codul penal şi Legea nr. 126 din 1995.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a patru inculpaţi. În acelaşi dosar, procurorii au dispus măsura controlului judiciar faţă de alţi trei inculpaţi.

Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...